lauantai 14. kesäkuuta 2014

Lisää jäätelöä ilman lisäaineita ja....jäätelökonetta!

Eiliseen jäätelöpostaukseeni viitaten, tuli mieleeni myös paria viikkoa aiemmen tekemäni jäätelökokeilu, samoin  ilman jäätelökonetta. Se oli vain kiireen (tai ikääntymisen...;-8) aiheuttamana, silloin tallöin vierailevan dementian vaikutuksesta, jäänyt tallettamatta, mutta onneksi on tekniikka auttamassa! Olin muistanut näpsäistä kuvan kokeilustani ja tänä aamuna "siivotessani" kännykän galleriaa se tupsahti eteeni.
Eli samalla "sekoitustekniikalla" valmistuu maittava jäätelö tästä kermaisesta kastikkeesta. Kun tein valetiramisua, kastiketta jäi sen verran jäljelle, että päätin kokeilla tehdä siitä pikajäätelöä. Kaadoin seoksen pakastimen kestävään astiaan ja sekoitin seosta samalla tavalla puolen tunnin väliajoin, taisi olla kolme kertaa sekoitusta eli yhteensä ja kaksi tuntia odottamista....ja oli tosi herkkua!
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan....tykkäsin kovasti tuosta miedosta sitruunan ja vaniljan aromista!


Kermainen kasvisjäätelö sitruunan & vaniljan aromilla (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)

Kastike oli alunperin tarkoitettu marjaisen valetiramisun tekoon, joten halutessasi koko ohje siihen löytyy täältä, mutta se toimii hyvin myös jäätelön muodossa.

Ainekset kermaiseen kastikkeeseen Tiramisua varten:
300 gr kasvismaitoa (esim. soija-, kookos-, kaura- tai riisimaitoa) . (Käytin soijamaitoa)
15 gr riisijauhoa  
6 gr Maizenaa
ripaus kurkumaa tai sahramia
15  gr vegaanista kasvismargariinia  (Käytin soijamargariinia)
30 gr  hienoa sokeria
1/2 raastettu käsittelemättömän sitruunan kuori
100 gr kasviskermaa  (esim. soija-, kookos-, kaura- tai riisikermaa) (Käytin soijakermaa) Huom! Voit käyttää myös pelkästään kasviskermaa, mutta silloin määrän täytyy olla 150 gr.
50 gr Silken Tofua  Huom. edellinen! Jos käytät pelkästään kasviskermaa, et tarvitse silloin tofua.
ripaus  vaniljasokeria 
1-2 rkl tomusokeria tai hieman enemmän

Valmistus:
Kastike oli alunperin tarkoitettu marjaisen valetiramisun tekoon, joten halutessasi koko ohje siihen löytyy täältä.
Kaada kulhoon 50 gr kasvismaitoa. Lisää hitaasti jauhot, maissitärkkelys ja ripaus kurkumaa tai sahramia koko ajan hyvin sekoittaen, niin ettei seokseen muodostuisi paakkuja.
Laita jäljellä oleva kasvismaito (250 gr) pieneen kattilaan miedolle lämmölle ja sulata sen joukkoon kasvismargariini, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
Nosta lämpöä ja annan seoksen kiehahtaa ja lisää sitten sen joukkoon ohjeen alussa valmitettu seos maidosta&jauhoista. Laske lämpöä pienelle ja sekoita hyvin vispilällä noin 2/3 min. ajan. Sulje lämpö ja anna kastikkeen jäähtyä.
Jos käytät Silken Tofua ja kasviskermaa: Murskaa Silken tofu hyvin haarukalla ja sekoita se sileäksi seokseksi kasviskerman kanssa.
Vatkaa kasviskerma tai kasviskerma&pehmeä tofuseos tomusokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria.
Yhdistä jäähtynyt kastike kuohkeaksi vatkatun kermaseoksen kanssa sekoittaen varovasti alhaalta ylöspäin.
Kaada seos pakastimen kestävään astiaan ja sulje se kannella. Sekoita massaa, aina puolen tunnin väliajoin  kaapien seosta huolellisesti reunoja myöten. Toista sekoitusprosessi ainakin 3 kertaa. 

Jos haluat soijattoman jäätelön, käytä 150 gr kasviskermaa, niin et tarvitse Silken tofua ollenkaan.


Kermainen kasvisjäätelö sitruunan&vaniljan aromilla - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti