Ruokalehdistä
tykkään
lukea paikallista kuukausittain ilmestyvää
"ELLE
a tavola"-lehteä,
koska siitä
löytyy
yleensä
varsin huokuttelevia ja moneen makuun sopivia ohjeita,
mielenkiintoisia juttuja ja kuvat on niin kauniita. Nyt pongasin
tuosta kesä-heinäkuun
numerosta useammankin kiinnostavan ohjeen ja viime sunnuntaina,
kuumuudesta huolimatta, päätin
kokeilla uunissa paistuvaa hunajalla "lakattua" kanaa....ja
se oli niin hyvää!!!
Kanan
liha tahtoo helposti uunissa kuivahtaa, mutta tällä
ohjeella liha säilyi
todella pehmeänä
ja mehukkaana. Lisäksi
voiteluun mausteena käytetysta
kastikeekkeesta, joka muhi yhdessä
kanan kanssa uunissa, muodostui todella maukkaan makuinen kastike,
johon ei tarvinnut lisätä
kuin hippusellinen suolaa! Kanan kanssa yhdessä
paistuivat
lisukkeina toimineet perunan, fenkolin ja käsittelemättömän
sitruunan lohkot. Todella hyvä
makuyhdistelmä
ja herkullisen helppo ruoka vaikka viikonlopun kesäpöytään!
Hunajalla
"lakattu" kana
"Pollo
laccato al miele" (maidoton,
munaton, gluteeniton, pähkinätön)
Ainekset
(4:lle):
1
kokonainen paistovalmis kana/broileri
muutama
peruna
1
fenkolia
1
käsittelemätön
sitruuna
1-2
valkosipulin kynttä
80
gr hunajaa (Alkuperäisessä
ohjeessa käytettiin
akaasiahunajaa, minä
käytin
kastanjahunajaa.)
1
rkl gluteenitonta soijakastiketta esim. Kikkoman
1
rkl oliiviöljyä
suolaa
Valmistus:
Kuori
valkosipuli, makusi mukaan yksi tai kaksi. (Meillä laitettiin vain
yksi, mutta se riitti hyvin makua antamaan.) ja murskaa se
valkosipulipuristimilla. Laita kulhoon soijakastike, lisää hunaja
ja puristettu valkosipuli. Sekoita hyvin.
Pese
ja kuivaa sitruunat sekä vihannkset ja pilko ne lohkomaisekim
(8:aan osaan).
Voitele
uunivuoka rkl:ssa oliiviöljyä.
Laita kanan sisään yksi sitruuna- ja fenkolilohko, sekä hieman suolaa. Voitele
kana pienella määrällä maustekastiketta ja ripota päälle
vähän suolaa.
Laita kana uunivuokaan, Lisää ympärille vihannes-&sitruunalohkot. Ripottele hieman suolaa aineksien ylle. Kaada puolet kastikkeesta kanan ja vihannesten päälle, sekoita kasviksia ja levitä sudilla kastiketta tasaisesti joka puolelle kanaa.
Laita kana uunivuokaan, Lisää ympärille vihannes-&sitruunalohkot. Ripottele hieman suolaa aineksien ylle. Kaada puolet kastikkeesta kanan ja vihannesten päälle, sekoita kasviksia ja levitä sudilla kastiketta tasaisesti joka puolelle kanaa.
Paista
uunissa (kannen alla) 160° C:ssa ainakin 1 1/5 tunnina ajan,
käännellen silloin tälloin aineksia ja lisäten vähän
kerrallaaan loput maustekastikkeeesta. Kääntelin vihannksia ja
kanaa aina puolen tunnin välein kastiketta sudilla jokaa puolelle
lisäten. Viimeisen puolen tunnin ajan käänsin uunin yläosan
grillivastukselle ja annoin kanan paistua 15 min. ilman kantta,
käänsin, sudin päälle loput kastikkeesta ja annoin paistua toiset
15 min. Näin kana sai todella kauniin pinnan joka puolelle.
Siirrä
kana pois uunivuoasta ja keitä kulhossa olevaa lientä hieman
kasaan, jos se vaikuttaa liian nestemäiseltä. (Kastikettani ei tarvinnut edes seulan läpi valuttaa, se oli sopivaa
ihan sellaisenaan.)
Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Ennen
tarjoilua, poista sitruuna-ja fenkolilohkot kanan sisuksisista, leikkaa kana sopiviksi paloiksi ja kaada kastike kannuun,
lisää lisukkeet tarjoilulautaselle kanan ympärille, valuta
kastiketta hieman kanan päälle ja nauti!
![]() |
Hunajalla
"lakattu" kana (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)
|
Ihanaa Juhannusta!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti