tiistai 21. lokakuuta 2014

Todellakin "kaikettomat" keksit vain kahdella aineella!!

Eilen etsiessäni leivontaan soveltuvaa maidotonta margariinia, joka ei sisältäisi myöskään soijaa tai rypsiä, päädyin sivujen kautta tähän blogiin, joka osoittautui todella mielenkiintoiseksi löydöksi, siksi jaankin sen heti teille, jotta voitte käydä hakemassa insipraatioita tai ohjeita kokeiltavaksenne. Osuin ihan sattumalta sivulle, jossa oli postaus 2:n aineksen kekseistä....hei siis, täääh...mitä, luinko todella oikein? Mielenkiintoni heräsi ja lukemiseni myötä myös halu kokeillla heti näitä kädenkäänteessä syntyviä, yksinkertaisia keksejä, jotka ovat paitsi maidottomia, munattomia, gluteenittomia, pähkinättömiä, soijattomia, vegaanisia, myös ilman yhtaan lisättyä rasvaa tai sokeria ja vielä kuitupitoisiakin!! Uskomatonta, mutta varsin kätevä ratkaisu kun makean nälkä yllättää, eikä leipominen välttämättä niin innostaisi tai jos kaapit ammottavat ennen kauppareissua tyhjyttään, sillä tarvitset vain (kaura)hiutaleita ja banaaneja...;-).
Keksit onnistuvat todellakin näillä 2:lla aineella, mutta halutessasi voit rikastuttaa niitä omien mieltymysten mukaan esim. lisäämällä esim. rusinoita, suklaahippuja tai maustamalla taikinaa esim. kanelilla tai vaniljalla. Samoin kuivatut marjat (esim. karpalo, mustikka ja puolukka) voisivat sopia hyvin rikastuttamaan keksien makua.
Jaoin pienen taikinan kahteen osaan ja lisäsin toiseen puoleen hiukan kanelia ja vaniljajauhetta ja toiseen puolikkaaseen (20 gr) rusinoita. Molemmat maut olivat hyviä ja keksit yllättävän "ruokaisia". Alkuperäisessä ohjeessa käytetään siis vain "puhdas kaura"-hiutaleita, mutta koska mulla ei kaura vielä ole täysin käytössä, tein sekoituksen kotona löytyneistä hiutaleista, syy siihen miksi keksini ovat tummempia kuin pelkästä kaurasta tehdyt. Maistuva, terveellinen makupala niin pienille, että isommille perheenjäsenille.

Kahden aineen keksit  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan, sokeriton)  Alkuperäinen resepti löytyy täältä
Ainekset - n. 12 pientä keksiä:
2 todella kypsää keskikokoista banaania
2,5 dl sekoitus tattari-, hirssi- ja kaurahiutaleita  (Alkuperäisessä reseptissä 1 kupillinen kaurahiutaleita)
halutessasi ripaus kanelia tai vaniljaa ja rusinoita, kuivattuja marjoja, hillotuja hedelmänpaloja tms.
Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 175° C.
Muussaa kulhossa banaanit ja lisää joukkoon hiutaleet. Sekoita ainekset hyvin, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet toisiinsa.
Jos haluat lisätä kanelia/vaniljaa tai muita aineita lisää makua antamaan, sekoita ne joukkon tässä vaiheessa.
Ota ruokalusikalla taikinaa ja muotoile toista lusikkaa apuna käyttäen pyöreitä kekoja (läpimitaltaan n. 3,5 - 4 cm) leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista keksit keskitasolla 175° C, noin 13-15 min. kunnes ne ovat saaneet kaunista väriä pintaansa.
Anna jäähtyä kunnolla n. 30 min. ennen maistamista!
Kahden aineen keksit  - maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, vegan, sokeriton

2 kommenttia:

  1. Wau!!! Mikä taivaan lahja tämä ohje onkaan. Noinkohan on ihan pakko kokeilla jo tänä iltana... :D

    VastaaPoista
  2. Todellakin…kun sattumalta (etsin aina valilla sita soijatonta margariinia…;-D) paadyin tuolle sivulle, oli ihan heti pakko kokeilla. Tosiaankin vaihtelua saa eri hiutaleilla ja lisukkeilla. Mulla on ollut naita mukana paivasairaalassa valipalana ja pitavat hyvin nalkaa poissa! Yhtena iltana tein eran, johon heitin 3.na aineena Mielihyva perunahiutaleita pussin pohjalta ja hyvia olivat tassa versiossakin.

    VastaaPoista