lauantai 18. lokakuuta 2014

Päivitystä postaukseen "Kanaa Zabanien tapaan"....jos tykkäät vain fileistä/leikkeistä!

Kokeilin pari iltaa sitten valmistaa viime postaamaani kanareseptiä vain rintafileen leikkeistä nähdäkseni muuttuisiko maku muuttuisi ja miten aika ohuet leikkeet käyttäytyisivät uunissa.
Tulos ei ollut yhtään hullumpaa ja tällä tavalla tehtynä valmistu kyllä todella vaivattomasti ja nopeasti hieman erilaisempi kanaleikeruoka koko perheelle, joten tulen tekemään toistekin!
Tosin leikkeiden kanssa voisi kokeilla mausteiden jättämistä imeytymään lihaan joksikin aikaa ennen uuniin laittoa marinadin tapaan. Minulla oli sen verran kiire keittiössä, etten ehtinyt kokeilemaan tätä vaihtoehtoa, mutta aion kokeilla sitä ensi kerralla.
Koska kypsennysasika todellakin lyhenee ainakin puolella (n. 20 min 180°:ssa riippuen leikkeiden paksuudesta), maut eivät pääse lyhyemmässä kypsennysajassa samalla tavalla imeytymään kuin reisi/koipipalojen kanssa. Samoin liemi ei "keräänny" kastikeeksi samalla tavalla, joten se jää nestemäisemmäksi...maku on kylläkin hyvä! Joten, jos todellakin pidät vain kanan/broilerin rintafileistä tehdyistä kanaruoista, saat tällä tapaa eksoottisempaa makeansuolaista aromia ruokapöytääsi...;-).
Tässä tarkennettu ohje vain leikkeille:


 Kananfileleikkeitä Zabanien tapaan  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Ainekset (4:lle):
4 kanan/broilerin rintaleiketta (eli 1 syöjää kohden)
1 pienehko sipulia (kelta-tai salottisipulia)
n. 2 rkl oliiviöljyä
*paprikajauhetta
*inkiväärijauhetta
*sitruunapippuria
*kanelia ripaus (halutessasi voit laittaa myos ripauksen kardemummaa)
*mustapippuria
*suolaa
kuivattuja aprikooseja n. 6-10 maun mukaan 
kuivattuja luumuja n. 6-10 maun mukaan
n. 2 dl appelsiinimehua (tai vaihtoehtoisesti sekä appelsiini-ja greippituoremehua)
(halutessasi 1 käsittelemättömän appelsiinin kuori raastettuna)

* mikäli voit käyttää sipulikeittoainesta, voit hieroa osan pussista sen kanapalojen pintaan ja siten et tarvitse valmistuksessa ollenkaan näita aineksia.

Valmistus:
Laita ensin  kuivattuja aprikoosit ja luumut veteen hieman pehmenemään.

Kuori sipuli ja leikkaa ne todella pieneksi, ohueksi sipulisilpuksi, makusi mukaan yksi tai kaksi.
Laita pannulle/laakeaan kattilaan reilu rkl öljyä ja kuullota silpulisilppu miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa saamaan kullanruskeaa väriä. Ole tarkkana, ettei sipuli yhtään käristy tai pala! Sammuta lämpö ja siirrä pannu/kattila syrjään vähän jäähtymään.

Sekoita sillä välin toisessa kulhossa n. 1 rkl oliiviöljyä, kunnon "tujaus"  paprikajauhetta (ainkin 2 maustemitallista), inkiväärijauhetta (noin 1/2 maustemitallinen) ja  sitruunapippuria (noin 1/2 maustemitallinen ). Lisää ripaus kanelia (ja tai kardemummaa) ja pyöräytä joukkoon hieman mustapippuria. Sekoita mausteet ja lisää joukkoon vielä suolaa (n. reilu 1/2-1 tl ) ja sekoita.

Lisää joukkoon hieman jäähtynyt sipulisilppuöljyseos ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Lisää leikkeet yksitellen kulhoon ja hiero mausteöljyseosta huolellisesti joka puolelle. Toista käsittely kaikille paloille.
Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä ja laita kananleikkeet uunivuokaan. Lisää palojen väliin ja ympärille valutetut aprikoosit&luumut.
Kaada leikkeiden päälle appelsiinimehua (tai appelsiini-ja greippituoremehun seos).
Laita  vuoka uuniin 180° C ja paista enimmäiset 10 min. Käännä leikkeet 10 min. päästä (laita timer muistuttamaan..,-D), maista lientä ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa fileiden päälle.)
Halutessasi voit ripotella myös raastetun käsittelemättomän appelsiininkuoren palojen päälle viimeisten 10 min. ajaksi.
(Mikäli palaset näyttävät liian vaaleilta (ei yleensä), voit laittaa grillivastuksen päälle aivan parin viimeisen minuutin ajaksi, mutta ole tarkkana, etteivät leikkeet vaan kärähdä!)
Valuta kastiketta leikkeiden päälle ja nauti vaikka riisin, salaatin tai uuniperunoiden tai perunamuusin kera!!

Kanaa Zabanien tapaan rintaleikkeistä - (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti