lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulutunnelmaa..."La Case de Cousin Paul" -valopallot


Muutama vuosi sitten Suomessa käydessäni ihastelin Stockmannilla "La Case de Cousin Paul"-valopallopakkauksia ja ne jäivät pyörimään mieleeni. En kuitenkaan niihin enää Milanossa törmännyt, joten asia painui taka-alalle. Viime jouluna mökillä taas haikailin niiden perään, sellainen punainen valopallosetti olisi niin tuonut jouluista tunnelmaa, joten päätin, että tänä jouluna en asiaa enää unohda!
Olen huomannut Suomessa näiden "La Case de Cousin Paul"-valopallojen olevan melkoinen hittituote! Kun googlasin, mistä saisin nuo pallot vähimmällä vaivalla löydettyä, löysin yllättävän paljon suomalaisten bloggareiden  postauksia näistä palloista. Milanossa niitä ei liikkeistä löydy, joten päädyin tilamaan pallot suoraan La Case de Cousin Paul:in nettikaupasta Ranskasta. Pallojen hinta ja toimutusmaksukin (35 palloa maksoi 32 euroa ja niiden toimitus 9,50 euroa) olivat edullisia ja yllätyksekseni ne myös tulivat perille muutamassa päivässä tilauksesta!
Tilasin ensin 20 pallon sarjan  "White", "Ivory" ja "Shell"-säyisinä, koska punaisten lisäksi halusin saada yhdet vaalet tunnelmavalot olohuoneen ikkunoiden reunalle. Kuten pelkäsin, 20 palloa, johtuen valojohdon rengas-maisesta rakenteesta, oli aivan liian lyhyt ja niinpä tilasin heti uuden 35 pallon sarjan, siten että 20 (valitsin "Red", "Sweet pink" ja "Orange"-sävyt) käytin punaisen setin tekemiseen ja 15 olivat lisäpalloja tuohon valkoiseen pallosettiin.  
Ensimmäinen 20 pallon sarja on saapunut.....
mutta se oli todella lyhyt, joten lisätilauksen tekoon....


Kun tämä lähetys saapui, olin aika huolestunut "Sweet pink"-pallojen voimakkaasta sävystä. Se ei ollutkaan luonnon valossa sellainen pehmeä "sweet pink", vaan todella ronskisti "pinkimpi" kuin nettikaupan virtuaaliohjelmassa, jossa voit koota haluamasi pallosarjan. 

"Sweet pink"-sävy näytti luonnossa huolestuttavan pinkiltä...
Ajattelin jo, että mun täytyy vielä tilata uusi sarja palloja noiden pinkkien tilalle, mutta rauhoituin sytyttäessäni valot, sillä valo kuulsi kauniisti ja tuo liialta vaikuttanut pinkkiys ei tule valojen palaessa esiin.


Vähän harmitti purkaa ja koota uudestaan yksi sarja, kun nuo valot joutuu todellakin "änkeämään" pallojen sisään. Valopallopakkauksessa kokoamisohje on selvästi esillä, sekä erillisessä ohjeessa, että pakkaukseen painettuna .Osa palloista on sen verran kovia, etteivät ne meinaa antaa ollenkaan periksi lamppuosiolle sentin mittaisesta leikatusta viillosta huolimatta! Monet palloista menevät hieman kuopalle tässä vaiheessa, mutta onneksi litistyksestä huolimatta, pallot saa helposti takaisin muotoonsa! Kun lamppu on sisällä, johto kiristetään vetämällä kevyesti molempiin suuntiin. 



 

Loppujen lopuksi, tuon "alkupelon" jälkeen mahdollisesta pallojen lopullisesta litistyksestä, valopallonauhan kokoaminen oli nopeaa ja tuloksena on kaksi kaunista tunnelman tuojaa, joista tuon punaisen sarjan vien sitten 26 pv. mökille....;-).





Nyt "uusi", pidennetty pallosarja näyttää ihan toiselta...
eli korkeisiin ikkunoihin 35 palloa on minimimäärä.


Tästä linkistä pääset katsomaan noita punasävyisiä palloja mökillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti