Tänään oli tosi kiire ja
kuitenkin nälkä mourusi mahassa
yhden aikaan siihen malliin, että piti
saada kunnon "lounaslautaus", hiilihydraatteja ja
proteiineja....mutta mikä olisi annos,
joka syntyy samassa ajassa, kuin pasta kypsyy eli noin keskimäärin 10
minuutissa ja on samalla herkullinen ja täyttävä?
Vastaus
löytyy tästä alhaalta:
(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)
Ainekset 4:lle hengelle:
Penne pastaa 80-100 gr per hlö
1/4 -1/2 keltasipulia tai salottisipulia
n. 1-2 rkl oliiviöljyä
n. 100 gr savustettua lohta ohueksi siivuiksi viipaloituna
n. 2-2,5 dl soijakermaa esim. Alpro
mustapippuria maun mukaan
basilikaa vaihtoehtoisesti
Valmistus:
Kuullota ohueksi silpuksi leikattu sipuli pienessä öljymäärässa,
miedolla lämmöllä.
Leikkaa sillä välin lohisiivut lohi pienemmiksi suikaleiksi. Leikkuu käy helposti kettiösaksilla. Kun sipuli on pehmäksi kuullottunut, lisää lohisuikaleet. Sekoita ja anna lohen kypsyä sipulin kanssa muutaman minuutin ajan.
Lisää
soijakerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Nosta hieman lämpöä
ja kuumenna, mutta älä kiehuta. Lisää mustapippuria ja halutessasi basilikaa. Anna vielä hautua hetken.
Tarkista maku ja lisää pippuria ja (suolaa) tarvittaessa. Huom. Yleensä
jo savulohessa oleva suola riittää
varsin hyvin, jos ei ole erittäin
suolaisen ruoan ystävä.
Tämä
pasta on yksi supersuosikeistani! Se on todella nopea valmistaa ja sen lisäksi se on niin herkullisen makuista. Kokeile tarjota ystävillekin illallisella tai vaikka yösyömisenä kun suolaisen nälkä yllättää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti