tiistai 12. marraskuuta 2013

Hei, mahtavaa!!!! Joku lukija on löytänyt blogini!!!



Wow!! Oloni on suunnilleen sama, kuin blogger Juliella elokuvassa "Julie ja Julia", kun hän ensi kerran huomaa, että joku on alkanut lukemaan hänen blogiaan, joka kertoo haasteesta kokata 365 päivässä kaikki Julia Child:in kuuluisan keittokirjan 524 reseptiä!

Ihana elokuva, varsinkin jos rakastaa ruokaa! Oletteko muuten nähneet sitä? Itselleni on jäänyt vesi kielelle siitä "boeuf bourguignon":in valmistamisesta.....itse asiassa elokuvaa katsoessani tunsin jopa sen huumavan tuoksun!!! Tässä linkki muistin virittämiseksi:

Niinpä haaveilen, että kun saan naudanlihan takaisin listoilleni, aion oitis kokeilla tuota reseptiä! Le Creuset:in valurautapannun aion kyllä hankkia aiemmin, silla voihan sitä käyttää myös vaihtoehtoisten respetien valmistamiseen...;-)

Ajattelin kirjoittaa muutaman rivin itsestäni, jotta kävisi paremmin selville, miksi olen täällä bloggareitten maailmassa. Olen Annika, moniallerginen hyvän ruoan ystävä. Allergia, atopia ja astma ovat seuranneet elämääni ihan vauvasta lähtien ja allergiat ovat vuosien varrella vain lisääntyneet ja sitä myötä ruokavalioni "kaventunut". Ruokavaliostani on tällä hetkellä rajattu täysin pois maito ja maidon proteiinia sisältävät tuotteet, kananmuna ja sitä sisältävät tuotteet, pähkinät & manteli, kotimaiset viljat (paitsi kaura, jota kokeilen nyt jonkun verran), naudan liha, vasikan liha, äyriäiset, kaakao&suklaa, selleri, fenkoli (myös kypsennettynä), muut raa'at juurekset/kasvikset (paitsi lehtisalaatti/jäävuorisalaatti, kaali, kesäkurpitsa ja kurkku, jotka käyvät ilman kypsennystä), lähes kaikki hedelmät tuoreena mm. kiwi, mansikka, omena, päärynä, persikka, kirsikka, aprikoosi, viikuna, mango, litchi (paitsi banaani, viinirypäle, ananas, mustikka, puolukka, viinimarjat, meloni sopivat tuoreenakin), muskottipähkinä, kurkuma ja siitä johtuen myös curry sekä monet mausteet/yrtit tuoreena (keitettynä yleensä sopivat). Kalaa saan nyt uudestaan syödä, lähes 20 v:n tauon jälkeen, joten tulette varmasti näkemään reseptejä myös kalaruoista!!! 
Yleensä kun alan luetella kiellettyjen listaani, kuulijoiden ensimmäinen reaktio on,  "Mitä sää sitten syöt?" Onhan se totta, että ensisilmäyksella tilanne näyttää hankalalta, esim. ulkona syöminen on lähes mahdotonta jo pelkästään kontaminaatiovaaran takia, koska maito-ja kananmuna-allergiani ovat todella pahat ja anafylaktioriski korkea. Tästä johtuen, monesti ihmiset eivät uskalla kutsua minua edes kotiinsa syömään. Kuitenkin käytännössä, näilläkin rajoitteilla, voi kokata todella maukasta ruokaa ja kuten sanotaan, "kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu": olen löytänyt vuosien varrella monia uusia ruoka-aineita, joita muuten en olisi ehkä koskaan muuten kokeillutkaan ja kun lähes kaiken joutuu valmistamaan alusta asti, tietää ainakin tasan tarkkaan, mitä suuhunsa pistää. En tykkää mikroaaltouunista ja jos voin valita, käytän keittiössäni ennemmin luomua (bio) ja lähellä tuotettuja, kauden ruoka-aineksia. Viime aikoina olen kiinnostunut vegaanikeittiöstä, koska sieltä löytyy monia mielenkiintoisia oivalluksia varsinkin maitotuotteiden&kananmunan korvaamiseen.
Koska monesti etsiessäni uusia "ton-ton-ton-ton" reseptejä törmään ohjeisiin, joita kuitenkin pitää jollain tavalla muunnella, haluan tarjota lukijoilleni vaihtoehtoja, joita ei enää tarvitsisi niin valtavasti muuttaa ja jakaa vinkkejä käytössä hyväksi havaituista aineksista. Joten, hyvä lukija, jos olet päätynyt näille sivuille ihan vaan sattumalta tai "etsiessäsi hikihatussa" maidotonta, munatonta, gluteenitonta, tahi pähkinätöntä kokkausta, elä lannistu vähästä valkoimasta, tule toistenkin käymään Nikan Baarissa ja lupaan, että pikkuhiljaa löydät monia maukkaita reseptejä kokeiltavaksi!

Vaikka ruoalla onkin pääpaino blogissani, luokittelisin siitä tulemaan ajan kuluessa enemmän lifestyle-blogin, sisältäen juttua myös allergiasta&atopiasta&astmasta ja muista elämää ilahduttavista pienistä ja mielenkiintoisista asioista.


Kaikki tuotteisiin liittyvä kerronta on yleensä omasta mielenkiinnostani lähtöisin tai omassa käytössä hyväksi havaittu..,;-). Blogillani ei ole tällä hetkellä yhteistyökumppaneita ja jos jatkossa tulisi olemaan, tulee se näkymään avoimesti blogini sivuilla. Samoin, mikäli kirjoitan jostain tietystä tuotteesta tai asiasta minulle ehdotetun yhteistyön takia, kerron sen aina kyseissä postauksessani.  


Palautetta ja kysymyksiä, samoin kuin mahdollisia yhteistyöehdotuksia, voi lähettää osoitteeseen nikkasbar[at]gmail.com.

2 kommenttia:

  1. Suuri kiitos blogistasi! Löysin tämän juuri ja nämä reseptit tulevat todella tarpeeseen!
    Ehkä tämä alun iso epätoivo tästä vielä pikkuhiljaa pienenee, kun alkaa löytää jotain sopivaa syötävää eikä ole enää jatkuvasti nälissään, kun tulee skipattua syömisiä, "kun ei voi syödä enää mitään"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kun loysit blogini ja pidat ruokaohjeistani! Ela vaivu ollenkaan epatoivoon, nykyisin on tarjolla todella paljon vaihtoehtoisia tuotteita ja netista loytaa yllattavan paljon ruokaohjeita "erikoisruokavaliota" noudattaville. Nalissaan ei kannata ainakaan kotona olla....kun ulkona tai reissussa ollessa tulee varmasti monesti oltua "pakollisesssa paastossa"...;-). Hyva keino on pitaa kasilaukussa mukana ainakin jotain sallittua syomista, joka voi pelastaa tiukassa paikassa. En tieda, mitka ovat sinun rajoituksiasi, mutta tasta blogista loytyy ainakin moneen ruokavalioon sopivia ohjeita ja katsopa myos blogilistaani, jonka joukosta loydat lisaa ja jos kiinnostaa, voin laittaa tanne myos muita hyvia blogilinkkeja. Muuten minulla on tulossa lahiaikoina myos listaa vaihtoehtoisista tuotteista nimenomaan helpottamaan tarvikkeiden loytymista kaupassa, joten kay katsomassa sivujani. Kun alkushokki haviaa..huomaat loytavasi uusia elintarvikkeita, tuotteita ja erilaista tapaa kokkailua....Muistan kun n. 25 v. sitten jo varsin rajoitettu ruokavalioni muuttui viela gluteenittomaksi, en todellakaan tiennyt mita olisin enaa syonyt (eivatka kylla muutkaan) ja muistan, etta olin monesti nalissani, tai soin joka lahtoon paksuja, styroxilta maistuvia riisikaakkuja, banaaneita tai perussipeja...jopa mustan kahvin seurana....;-D. Onneksi tanaan valikoimat kaupoissa ovat todella erilaiset ja netin kauttakin voi tilata monia tuotteita!! Tsemppia!

      Poista