HUMMUS (maidoton,
munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan)
Hummus paprikajauheella ja persiljalla koristettuna |
Ainekset:
n.
240 gr valmiiksi keitettyjä kikherneitä (joko itse keitettyjä tai kaupasta
ostettuja valmiiksi kypsennettyjä)
2-3
rkl tahini:a (jos sinulla ei ole tahinia, voit tehdä hummuksen myös ilman sitä)
n.
yhden sitruunana mehu
1-2
valkosipulinkynttä muserrettuna maun mukaan (meillä ei laitettu yhtään kynttä tällä kertaa)
1/2-1
tlk suolaa
n.
pari rkl oliiviöljyä
persiljaa/paprikajauhetta/peperoncinoa
koristeeksi
Tällä
kertaa käytin valmiita kikherneitä, koska olin ne kuivat jo käyttänyt tuohon falafeltaikinaan.
Paras hummus syntyy kuitenkin noista itse liotetuista ja keitetyistä kikherneistä.
Huuhtele
kikherneet ja poista kaikki irrallaan näkyvät kuoret, koska siten hummuksesta
tulee parempaa koostumukseltaan.
Hienonnakikherneet tehosekoittimessa tai vastaavassa yhdistäen niihin tahina,
valkosipuli murkattuna, sitruunan mehu. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin
ainekset. Jos hummus vaikuttaa kovin tiiviltä, lisää vähän vettä. Koostumuksen
tulee olla notkea, helposti levitettävä.
Tarkista
maku ja tarjoile hummus persiljan ja paprikajauheen/peperoncinon kanssa koristeltuna
falafelien seuralaisena.
Makoisa iltapala, falafelit, thina:n ja hummuksen kanssa. Puuttuu vain pita-leipa!! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti