tiistai 19. marraskuuta 2013

HUMMUS (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)

HUMMUS  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan)

Hummus paprikajauheella ja persiljalla koristettuna

Ainekset:
n. 240 gr valmiiksi keitettyjä kikherneitä (joko itse keitettyjä tai kaupasta ostettuja valmiiksi kypsennettyjä)
2-3 rkl tahini:a (jos sinulla ei ole tahinia, voit tehdä hummuksen myös ilman sitä)
n. yhden sitruunana mehu
1-2 valkosipulinkynttä muserrettuna maun mukaan (meillä ei laitettu yhtään kynttä tällä kertaa)
1/2-1 tlk suolaa
n. pari rkl oliiviöljyä
persiljaa/paprikajauhetta/peperoncinoa koristeeksi
Tällä kertaa käytin valmiita kikherneitä, koska olin ne kuivat jo käyttänyt tuohon falafeltaikinaan. Paras hummus syntyy kuitenkin noista itse liotetuista ja keitetyistä kikherneistä.
Huuhtele kikherneet ja poista kaikki irrallaan näkyvät kuoret, koska siten hummuksesta tulee parempaa koostumukseltaan.
Hienonnakikherneet tehosekoittimessa tai vastaavassa yhdistäen niihin tahina, valkosipuli murkattuna, sitruunan mehu. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin ainekset. Jos hummus vaikuttaa kovin tiiviltä, lisää vähän vettä. Koostumuksen tulee olla notkea, helposti levitettävä.
Tarkista maku ja tarjoile hummus persiljan ja paprikajauheen/peperoncinon kanssa koristeltuna falafelien seuralaisena.
Makoisa iltapala, falafelit, thina:n ja hummuksen kanssa. Puuttuu vain pita-leipa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti