tiistai 5. marraskuuta 2013

Muffinssien maailmassa..."Kaikettomat" Mustikkamuffinssit

Miten saada aikaan muhkea muffinssi ilman maitoa, munaa ja vehnäjauhoja, joka ei murene heti, kun siihen tarttuu ja jonka kuohkeus säilyy?
Olen aina etsimässä reseptiä, jolla saisi sen täydellisen muffinsikokemuksen ja koska en ole sitä vielä löytänyt (monia aika hyviä kylläkin!), haastan teidät lukijat kertomaan omistanne....ehkä joku teistä jo tuntee taian "mahtavien muffinssien maailmaan", kun minä täällä vielä jatkan sen "supermuffinssin" metsästämistä?
Esittelen tässä viimeksi kokeilemani version, jolle tunnustusta tulee siitä, että se pysyy hyvin koossa ja että vielä muutaman päivän jälkeenkin koostumus säilyy "tuoreena".
Huom! Tämä versio sisältää varsin vähän sokeria. Itse pidin tästä "terveellisemmästä" versiosta, kun taas mieheni kommentoi "Hyvää, mutta sokeria saisi olla enemmän.", joten jos pidätte makeammasta, lisätkää sokerin määrää...,-).
Tämä resepti on muunneltu versiosta "Eggless Bluberry Muffins", jonka löysin alkuperäisesti täältä"Divine Taste" blogissa on muutenkin tarjolla gluteenittomia, munattomia ja vegan-reseptejä, joihin kannattaa tutustua.
Minun variaationi on seuraava:


Mustikkamuffinssit  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset - n. 12 isoa tai 15 keskikokoista muffinssia:
180 gr (1dl) mustikoita
2 tl  jauhoja mustikoiden pinnoitukseen; käytin täysjyväriisijauhoja (alkuperäisessä reseptissä vehnäjauhoja)
210 gr jauhoja; käytin kaura-ja täysjyväriisijauhon sekoitusta (alkuperäisessä reseptissä vehnäjauhoja)
1tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 gr soijajauhoa (alkuperäisessä reseptissä maitojauhoa)
100 gr intiaanisokeria tai ruokosokeria (alkuperäisessä reseptissä hienoa sokeria)
100 gr sulatettua vegania kasvismargariinia (alkuperäisessä reseptissä voita)
250 ml soijamaitoa tai muuta kasvismaitoa (alkuperäisessä reseptissä maitoa)
1 tl vaniljasokeria
Paperivuokia tai metallinen muffinissivuoka
Valmistus:


Kieritä puhdistetut mustikat kulhossa pienessä jauhomäärässä. Tällä varmistetaan etteivät mustikat vajoa vuoassa pohjalle.
Sulata maidoton margariini.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään huolellisesti, lisäten ainekset aina siivilän läpi.
Lisää jauhoseokseen soijajauho ja sokeri ja sekoita kaikki ainekset hyvin.
Lisää sulatettu margariini, vaniljasokeri ja soijamaito sekoittaen visipilällä varovasti. Elä sekoita liikaa! "Divine Taste":n mukaan hyvien muffinssien salaisuus on vähässä sekoituksessa!
Lisää pinnoitetut mustikat varovasti seosta käännellen.
Täytä muffinssivuoat noin vähän yli puolen välin (jos käytät metallisia muffinssivuokia, etkä vuoraa niitä paperisilla, muista voidella ja jauhottaa vuoka).
Paista muffinssit uunin keskitasolla 180° C, noin 20-25 min. tai kunnes hammastikku on puhdas.
Olisi kiva tietää minkä makuiset "kaikettomat" muffinssit ovat teidän suosikkejanne ja millä tavalla ne leivotte?


Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön,vegan mustikkamuffinssi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti