Viikonloppuna
tuli tehtyä hieman leivonnaisten kokeilua&kehittelyä, mutta......eipä todellakaan mennyt "kuten Strömsössä", joten kokeilemieni leivonnaisten
kehittely saa nyt vähän muhia aivokopassa ja siinä samalla pitäisi kai vähän syventyä tuohon leivonnan kemiaan, jotta saisin mieleiseni
lopputulokset aikaan....nimittäin taikinat (joita en yleensä edes tykkää syödä, mutta nyt kaavoin jämat innolla kulhoista!) olivat tosi maukkaista ja aika kuohkeitakin, mutta jokin
meni vikaan, sillä "leivontahan on
pelkkää kemiaa ja tarkkaa sellaista". Kaksi yritystäni eivät edes näyttäneetkään
yhtään hullummilta
ja makukin oli ihan hyvä, mutta ne olivat koostukseltaan joko liian "tiiviitä", tai jäivät liian
"lättänöiksi". Tässä muutama kuva yrityksistäni & erehdyksistäni:
Tästä piti tulla oikein ihanaa sitruunanmakuista ja vielä sitruunalla kuorrutettuakin kakkua aamiaspöytään, mutta siitä tuli
"liian tiivis paketti", oikein ihana "sitruunatiili"....;-)
. Idea syntyi taas katsoessani lounasaikaan yhtä ruokaohjelmaa, jossa aah, niin helposti (4:n kananmunan
voimin) loihdittiin maukas luomus, näöltään kylläkin ihan samanlainen
kakku, maku ei hassumpi....mutta "painava".
Toisena
ideana tuli jo alkanut mustikka-aika ja ajattelin valmistaa keveämmän kakun,
jogurtin kanssa ja myos soijattomille sopivan, mutta valitettavasti siihen
hurahti hieman liikaa öljyä ja se myös
maistui....hmmm......hieman liikaa, kuten mieheni sanoi: "Muuten hyvän makuista,
mutta jää vähän sellainen jarruöljyn jälkimaku
suuhun" ...;-D . Mutta tässä tapauksessa
ainakin tiedän, mitä pitää korjata.
Vielä sunnuntaina
koetin valmistaa muunneltua versiota yhdestä Divine Taste:n appelsiinikakusta, jonka piti oli mielestäni kaikista
helpointa! Olihan mulla ohje, jota lähteä
muuntamaan. Olin innostunut tästä kakusta, koska se oli kuvissa niin kuohkea ilman kananmunia, mutta Intiassa näytetään käytettävän paljon maitojauhetta noissa leivonnaisissa, että tuntemattomana ko.aineen koostumuksesta, en osaa oikein
arvoida millä jauholla ja millä määrällä saisin saman
tuloksen? Onko teillä tietoa tai kokemusta maitojauheen korvaamisesta? Ajatuksissani laitoin jauhoseoksen joukkoon todellakin liikaa
soijajauhoa, mutta koska aivot alkoivat "raksuttaa" vasta kun olin se
jo niin hyvin sekoittanut, epäilyksistäni huolimatta päätin kuitenkin kokeilla. Mutta tulos oli nin kuin pelkäsinkin...oikea lättänä!! Kakku ei kohnnut ollenkaan, vaan soijajauho tiivisti sen viimeisen päälle! Mutta positiivisena asiana täytyy sanoa, että jos leikkasin
puolen cm:n palasen kakun yläreunasta,
maku oli todella tyydyttävä!!
Siispä hieman häntä koipien
välissa päätin ensinnäkin keskittyä tekemään niitä "uskomattomia löytöjä" parhaillaan menossa olevista alennusmyynneistä ja sillä saralla onnisti huomattavasti paremmin; tein nimittäin tosihyviä......."investointeja"!!! ;-D
Lisäksi lohduttauduin tekemällä viikonlopun ruokailuun helppoja suolaisia makupaloja,
joista osan olin jo juhannuksena Suomessa käydessäni valmistanut siskojeni kanssa buffetmaiseen lounaspoytäämme, kun
ajatus piknistä ei onnistunutkaan kurjien ilmojen takia. Näistä pikkupaloista sitten seuraavassa postauksessa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti