keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Reseptikehittelyä ja hieman epäonninen viikonloppu keittiössä.....8-o

Viikonloppuna tuli tehtyä hieman leivonnaisten kokeilua&kehittelyä, mutta......eipä todellakaan mennyt "kuten Strömsössä", joten kokeilemieni leivonnaisten kehittely saa nyt vähän muhia aivokopassa ja siinä samalla pitäisi kai vähän syventyä tuohon leivonnan kemiaan, jotta saisin mieleiseni lopputulokset aikaan....nimittäin taikinat (joita en yleensä edes tykkää syödä, mutta nyt kaavoin jämat innolla kulhoista!) olivat tosi maukkaista ja aika kuohkeitakin, mutta jokin meni vikaan, sillä "leivontahan on pelkkää kemiaa ja tarkkaa sellaista". Kaksi yritystäni eivät edes näyttäneetkään yhtään hullummilta ja makukin oli ihan hyvä, mutta ne olivat koostukseltaan joko liian "tiiviitä", tai jäivät liian "lättänöiksi". Tässä muutama kuva yrityksistäni & erehdyksistäni:

Tästä piti tulla oikein ihanaa sitruunanmakuista ja vielä sitruunalla kuorrutettuakin kakkua aamiaspöytään, mutta siitä tuli "liian tiivis paketti", oikein ihana "sitruunatiili"....;-) . Idea syntyi taas katsoessani lounasaikaan yhtä ruokaohjelmaa, jossa aah, niin helposti (4:n kananmunan voimin) loihdittiin maukas luomus, näöltään kylläkin ihan samanlainen kakku, maku ei hassumpi....mutta "painava".


Toisena ideana tuli jo alkanut mustikka-aika ja ajattelin valmistaa keveämmän kakun, jogurtin kanssa ja myos soijattomille sopivan, mutta valitettavasti siihen hurahti hieman liikaa öljyä ja se myös maistui....hmmm......hieman liikaa, kuten mieheni sanoi: "Muuten hyvän makuista, mutta jää vähän sellainen jarruöljyn jälkimaku suuhun" ...;-D . Mutta tässä tapauksessa ainakin tiedän, mitä pitää korjata.



Vielä sunnuntaina koetin valmistaa muunneltua versiota yhdestä Divine Taste:n appelsiinikakusta, jonka piti oli mielestäni kaikista helpointa! Olihan mulla ohje, jota lähteä muuntamaan. Olin innostunut tästä kakusta, koska se oli kuvissa niin kuohkea ilman kananmunia, mutta Intiassa näytetään käytettävän paljon maitojauhetta noissa leivonnaisissa, että tuntemattomana ko.aineen koostumuksesta, en osaa oikein arvoida millä jauholla ja millä määrällä saisin saman tuloksen? Onko teillä tietoa tai kokemusta maitojauheen korvaamisesta? Ajatuksissani laitoin jauhoseoksen joukkoon todellakin liikaa soijajauhoa, mutta koska aivot alkoivat "raksuttaa" vasta kun olin se jo niin hyvin sekoittanut, epäilyksistäni huolimatta päätin kuitenkin kokeilla. Mutta tulos oli nin kuin pelkäsinkin...oikea lättänä!! Kakku ei kohnnut ollenkaan, vaan soijajauho tiivisti sen viimeisen päälle! Mutta positiivisena asiana täytyy sanoa, että jos leikkasin puolen cm:n palasen kakun yläreunasta, maku oli todella tyydyttävä!!



Siispä hieman häntä koipien välissa päätin ensinnäkin keskittyä tekemään niitä "uskomattomia löytöjä" parhaillaan menossa olevista alennusmyynneistä ja sillä saralla onnisti huomattavasti paremmin; tein nimittäin tosihyviä......."investointeja"!!!  ;-D
Lisäksi lohduttauduin tekemällä viikonlopun ruokailuun helppoja suolaisia makupaloja, joista osan olin jo juhannuksena Suomessa käydessäni valmistanut siskojeni kanssa buffetmaiseen lounaspoytäämme, kun ajatus piknistä ei onnistunutkaan kurjien ilmojen takia. Näistä pikkupaloista sitten seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti