perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kirpeänmakeaa viikonlopuksi....Kamomillan Konditorian ihanat sitruunaruudut

En ollut vielä ehtinyt hehkuttaa näitä Kamomillan Konditorian sitruunaruutuja, vaikka tämän reseptin löytymisen jälkeen niitä on tullut tehtyä parikin kertaa....aah, ne ovat sitten hyviä!!! Tykkään sitruunan kirpeästä mausta yhdistettynä makeaan pohjaan ja sitruunan hedelmäinen kirpeyshän sopii niin hyvin kesään! Alkuperäinen resepti (normaali ja gluteeniton) löytyy täältä
"Kamomillan Konditorian Sitruunaruudut"  - maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, vegan
Valmistin sitruunaruudut ihan Kamomillan Konditorian ohjeella. Ainoa erona ohjeeseen oli gluteenittoman jauhoseoksen koostumus, jonka teen aina itse. Suomessahan on tarjolla niitä valmiitakin esim. Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos tai Semperin Hieno Jauhoseos, mutta täällä kaikki myynnissä olevat jauhoseokset ovat jollain tavalla kontaminoituja eli parempi sekoittaa itse...;-). Eli mittasin 3 dl  gluteenitonta jauhoja seoksesta, jonka valmistan seuraavasti: 310 gr riisijauhoa, 105 gr perunatärkkelystä,  40 gr tapiocajauhoa (myös Maizena käy) ja 2 tl johanneksenleipäpuunjauhetta (tai vaihtoehtoisesti 1 1/2 ksantaanikumia). 
Käytin pyöreää vuokaa, kun sopivaa suorakulmaista ei sattunut olemaan tarjolla ja lisäksi ripottelin uunista ulos vedetyn piirakan päälle hieman raastettua sitruunankuorta. Tämä on ohje, jota todella suosittelen kokeilemaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti