En ollut vielä ehtinyt
hehkuttaa näitä Kamomillan Konditorian sitruunaruutuja, vaikka tämän reseptin löytymisen jälkeen niitä on
tullut tehtyä parikin kertaa....aah, ne ovat sitten hyviä!!! Tykkään sitruunan
kirpeästä mausta yhdistettynä makeaan pohjaan ja sitruunan hedelmäinen kirpeyshän
sopii niin hyvin kesään! Alkuperäinen resepti (normaali ja gluteeniton) löytyy täältä.
"Kamomillan Konditorian
Sitruunaruudut" - maidoton, munaton,
gluteeniton, soijaton, pähkinätön, vegan
|
Valmistin sitruunaruudut ihan Kamomillan Konditorian ohjeella. Ainoa erona ohjeeseen oli gluteenittoman jauhoseoksen
koostumus, jonka teen aina itse. Suomessahan on tarjolla niitä valmiitakin
esim. Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos tai Semperin Hieno Jauhoseos, mutta täällä kaikki myynnissä olevat jauhoseokset ovat jollain tavalla kontaminoituja eli parempi sekoittaa itse...;-). Eli
mittasin 3 dl gluteenitonta jauhoja seoksesta, jonka
valmistan seuraavasti: 310 gr
riisijauhoa, 105 gr perunatärkkelystä,
40 gr tapiocajauhoa (myös Maizena käy) ja 2 tl johanneksenleipäpuunjauhetta (tai
vaihtoehtoisesti 1 1/2 ksantaanikumia).
Käytin pyöreää vuokaa, kun sopivaa suorakulmaista ei sattunut olemaan tarjolla ja lisäksi ripottelin uunista ulos vedetyn piirakan päälle hieman raastettua sitruunankuorta. Tämä on ohje, jota todella suosittelen kokeilemaan!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti