Toinen nopea kalaresepti, nimeltään "Merianturia myllärin vaimon tapaan" (tai "a la meuniere"
ranskaksi) on klassinen ja
todella helppo resepti. Määritelmä "alla
mugnaia" eli myllärin vaimon tapaan (mugnaio=mylläri) viittaa valmistusmenetelmään, jossa valkolihainen kala (esim. meriantura,
meriahven, siika, taimen, kummeliturska jne.) kastellaan ensin maidossa
ja leivitetään jauhoissa ja sen jälkeen paistetaan öljyssä/voissa kullaruskeaksi. Tämän jälkeen niiden kalasta
otetaan ruodot pois ja fileiden päälle puristetaan sitruunanamehua ja halutessa tuoretta,
silputtua persiljaa.
Ohje on
paitsi helppo, myös nopea (8-10min. riippuen kalan koosta) ja kalan liha pysyy herkullisen
mehevänä rapean kuoren sisällä. Yleensä tämä annos valmistetaan nimenomaan merianturasta (joita myydään supermarketn kalaosastolla jo valmiiksi "nyljittynä" eli nahka poistetuna).
Leivitä kalat yksitellen panerointiseoksessa molemmin puolin (kahteen kertaan). Auta panerointia kiinnittymään paremmin painelemalla kalaa seokseen haarukalla.
"Sogliola alla mugnaia" (Merianturia myllärin vaimon tapaan )
(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Ainekset (2:lle hengelle):
2 merianturaa ilman nahkaa
polentajauhoja leivitykseen
suolaa
pippuria
kuivattuja yrtteja esim. timjamia, persiljaa
puristettua sitruunan mehua
tuoretta persiljaa
oliiviöljyä paistamiseen
Laita
laakea pannu kuumenemaan ja lisää siihen oliiviöljyä reilulla kädellä (kalojen
pitää lähes "uida" öljyssä).
Lisää kalat, kun öljy on tarpeeksi kuumunut (eli kalat
alkavat "tirisemään" pannulla).
Laske hieman lieden lämpöä, ettei öljyn
lämpötila nouse liikaa ja polta kaloja.
Kun 4-5 min. (riippuu kalojen koosta)on kulunut käännä kalat varovasti
ja paista sama aika toiselta puolelta. Nosta paistetut kalat valumaan
hetkeksi talouspaperin päälle.
Leikkaa pois pää ja pyrstö. Tämän jälkeen
voit viiltää kalan keskeltä halki kahteen osaan ja laittaa tarjoilulaustaselle
ruodon molemmin puolin olevat palat. Poista keskiruoto ja siirrä myös alapuolella
olevat palat lautaselle. Purista sitruunan mehua ja halutessasi persiljasilppua
päälle ja
nauti! Yksinkertaista ja maukasta!
Kuvan lähde
"Sogliola alla mugnaia" (Merianturia
myllärin vaimon tapaan) - maidoton,
munaton, gluteeniton, pähkinätö
|
Meriantura |
Kuvan lähde
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti