Olen jo aiemmin inspiroitunut enemmän tai vähemmän onnistuneella tavalla Emily Mainquist:in "Vegeherkkuja"-leivontakirjasta
ja vihdoin päätin
kokeilla viime vuosien kuumaa leivontahittiä, kuppikakkuja. "Vegeherkkuja"-kirjaa
lueskellessani, huomasin, että
Emily käyttää useissa kakku-ja
kuppikakkuohjeissa samanlaista peruspohjaa, joten päätin kokeilla näiden leivonnaisten tekoa, yhdistämällä kaksi eri ohjetta, yhden
gluteenittoman kakun ja yhden monista kuppikakkuohjeista.
Sitruuna- ja Minttukreemi Kuppikakut
(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan) - ohje mukaeltu Emily Mainquist:in "Vegeherkkuja"- kirjasta
Ainekset:
KUPPIKAKUT 12-15 kpl:
225 gr huoneenlämpöistä kasvismargariinia
225 gr sokeria - laitoin puolet tavallista ja puolet ruokosokeria
(Alkuperäisessä ohjeessa: täysruokosokeria)
2 tl
vaniljasokeria
450 gr jauhoseosta koostumuksella: 310 gr vaaleaa riisijauhoa, 105 gr perunajauhoa, 40 gr tapiocatärkkelystä ja 2 tl johanneksenleipäpuunjauhetta . (Alkuperäisessä ohjeessa: johanneksenleipäpuunjauheen sijasta 1 1/2 tl ksantaanikumia.)
1 pussillinen makeille leivonnaisille tarkoitettua vaniljalla makeutettua
leivinjauhetta. Ko.pussi on sisältää
16 gr jauhetta, joka on tarkoitettu 500 gr:lle jauhoja (Alkuperäisessä ohjeessa: 4tl leivinjauhetta)
4 rkl rasvaista soijajauhoa (Soyolk)
+ 8 rkl lämmintä vettä (Alkuperäisessä ohjeessa 6 tl kananmunankorviketta + 8 rkl lämmintä vettä)
240 ml soijamaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
Valmistus:
Kuumenna uuni 180° C. Asettele leivosvuoat muffinipellin koloihin.
Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri yleiskoneella kunnes ainekset sekoittuvat, n. 30 sekuntia. Kaavi aines kulhon reunoilta takaisin keskelle. Vatkaa seoas vaaleaksi ja kuohkeaksi maksimiteholla (n. 2 minuuttia).
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa soijajauho (kananmunankorvike) veteen, lisää soijamaito ja omenaviinietikka.
Lisää yleiskoneeseen vuorotellen jauhoja ja soijamaitoseosta, aloita ja lopeta jauhoilla. Vatkaa taikina kevyesti 10 sekuntia jokaisen lisäyksen jälkeen. Kaavi kulhon reunat ja varmista, että margariini on kunnolla sekoittunut taikinaan. Vatkaa vielä 30 sekuntia.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista leivonnaiset 180 °C:ssa n.20-25 min. uunin keskitasolla. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, leivonnainen on kypsä.
Anna kuppikakkujen jäähtyä pellillä ritilän päällä n. 10 min. ja nostele kakut sitten vuoista jäähtymään ritilän päälle vielä n. 20 min. Kuorruta kuppikakut sitruuna- ja minttukreemillä ja tarjoile.
SITRUUNAKREEMI:
75 gr huoneenlämpöistä kasvismargariinia
1 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
1/3 tl vaniljasokeria
140 gr luomutomusokeria
Valmistus: Vatkaa margariinia yleiskoneella pehmeäksi. Lisää 1 rkl puristettua sitruunanmehua rasvan joukkoon, sekoita 30 sekuntia. Kaavi aines kulhon reunoilta takaisin keskelle. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa 30 sekuntia pienellä teholla. vatkaa seos vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 2 minuuttia. (Valitettavasti en ehtinyt ottaa kuvaa sitruunakreemikuppikaukuista, koska ne loppuivat hetkessä....)
Ensimmäinen
kokeilu oli erittäin
onnistunut.....tuntui hienolta nähdä leivonnaisten
kohoavan niin hyvin uunissa! Lisäksi
kuppikakut olivat kauniin näköisiä uunista tullessaan ja
rakenteeltaan tosi meheviä!
Kuppikakut minttukreemillä maidoton, munaton,
gluteeniton, pähkinätön, vegan
|
Nyt meillä ainakin osui ja uppos! Tosi maukkaista muffinseja tuli! Kiva, että olit laittanut kaikkien ainesten hdalle aina molemmat vaihtoehdot. Joka kohdasta löytyi jompi kumpi käytettävistä vaihtoehdoista suoraan kaapista 🙂
VastaaPoistaKiva kun tykkäsitte!! Suosittelen kokeilemaan myos näitä tosinopeita ja maukkaita mustikkamuffinsseja:
VastaaPoistahttp://nikkasbar.blogspot.it/2014/06/mustikkamuffinssi-resepteja-ei-kai-voi.html