torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäinen lounasbuffet - Parmankinkkua melonin kera, "Prosciutto di Parma con melone"

Tämän parempaa "antipastoa" eli alkuruokaa tai kevyttä lounaslautasta ei voi löytyä kuumana kesäpäivänä!!! Löytyy varmasti lähes jokaisen italialaisen ravintolan ruokalistalta kesäaikaan. Yksinkertaisesti täydellinen makunautinto!!!

PARMANKINKKUA MELONIN KERA "Prosciutto di Parma con melone" (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton):
Ainekset:
100 gr raakakypsytettyä kinkkua (joko Parman kinkkua tai San Daniele:n kinkkua ohuina viipaleina)
1 kypsä meloni (mielellään sileä Charentais- tai verkkomeloni)

Valmistus:
Ota kinkku pehmittymään huoneenlämpöön.
Pese ja leikkaa meloni lohkoviipaleiksi. Poista kuori myös alaosasta.
Kierrä kinkkuviipale melonilohkon ympärille ja asettele tarjoilulautaselle. Tarjoile ja nauti hitaasti!!!!

Vinkki aperitiivitarjontaanKoverra puhdistetusta meloninpuolikkaasta jäätelölusikalla palloja. Taittele ohuet kinkkuviipaleet ruusumaisesti ja pistä coctailtikkuun vuoretellen pari melonipalloa ja pari kinkkuruusuketta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti