Varmaan monet kuulleessan sanan kananuggetit, ajattelevat kanan rintafileen
paloja, jotka saavat höystyä pitkään jogurttimarinadissa ja saavat sen jälkeen ennen
paistumista rapean kuoren ympärilleen mausteisessa suolakeksi-tai
maissihiutalemurskassa. Nämä "nuggetit" eivät ole sen tyyppisiä,
mutta en oikein tiedä miten muutenkaan niitä voisin kutsua....joten kutsutakoon
niitä sitten kevyemmiksi (ja laihemmiksi..;-D)
kananuggeteiksi, jotka maistuvat niin isoille kuin pienille syöjille. Ne maistivat ihan sellaisenaan tai dipattuna erilaisiin kastikkeisiin.
Kevyemmät sitruunaiset kananuggetit (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Ainekset:
maustamattomia
ohuita kananrintafileitä
öljyä paistamiseen (oliiviöljyä tai muuta paistamiseen sopivaa kasvisöljyä )
sitruunaa puristettuna valmiiden fileiden päälle
Leivittämiseen:
polentajauhoja "silmämitalla"
suolaa maun mukaan
musta- tai sitruunapippuria maun mukaan
mieleisiäsi mausteita&yrttejä mukaan makua antamaan valitse esim.
seuraavien joukosta: paprikajauhe, valkosipulijauhe, inkiväärijauhe, kuivattu
rosmariini, kuivattu timjami
(seesaminsiemeniä)
Marinadi:
loraus
oliivi- tai muuta kasvisiöljyä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
(loraus valkoviiniä)
suolaa maun mukaan
musta- tai sitruunapippuria maun mukaan
paprikajauhetta (inkiväärijauhetta) ja
kuivattuja yrtteja esim. oreganoa, rosmariinia, timjamia
Valmistus:
Jos
haluat marinoida kananfileet, valmista ensin marinadi. Laita kulhoon loraus oliivi- tai muuta kasvisöljyä ja purista
joukkoon puolikkaan sitruunan puristettu mehu. Jos sinulla on valkoviinin jäämiä keittiössä, nyt on hyvä
tilaisuus käyttää niitä ja lisätä joukkoon hieman valkoviiniä tai vaihtoehtoisesti voit
laittaa vaikka ruokalusikallisen valkoviinietikkaa. Lisää suolaa, pippuria, paprikajauhetta, ripaus inkiväärijauhetta ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. Sekoita ja upota kanafileet marinaadiin ja
anna niiden maustua ainakin varttitunnin verran.
Sekoita
suola ja musta- tai sitruunapippuri polentajauhon kanssa tasaiseksi. Lisää haluamasi mausteet (laitoin tällä kertaa hieman paprikajauhetta, inkiväärijauhetta, kuivattua rosmariinia ja hieman peperoncinoa). Jos voit käyttää
seesaminsiemeniä, lisää myös niitä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sekoita
tasaiseksi.
Mikäli kananfileet ovat paksuja, nuiji niitä ohuemmiksi. Leikkaa
sitten fileet pienemmiksi paloiksi. Painele kananfileet yksitellen leiviteseoksessa
molemmin puolin, niin että
seos on tasaisesti levittynyt joka puolelle. Auta panerointia kiinnittymään paremmin lihaan painelemalla filettä seokseen haarukalla.
Paista
leivitetyt kananfileet nopeasti molemmin puolin kypsäksi kuumassa öljyssä. Huom. älä
aloita paistamisesta ennenkuin öljy
on tarpeeksi kuuma (eli lihan pitää "tiristä" pannulla), mutta ole varovainen, ettei öljyn lämpötila nouse liikaa ja polta lihaa.
Valuta
kanafileet talouspaperin päällä. Purista sitruunan mehua lihan päälle ennen tarjoilua.
Saat
vaihtelua ja enemmän makua
lihaan kun lisäät
peruspanerointiseokseen omien mieltymystesi mukaan eri mausteita tai yrttejä. Lapsille maistuvat tietenkin miedommat seokset kuten esim. valkosipulijauhe, paprikajauhe ja rosmariini,
mutta isompien syöjien kanssa kannattaa kokeilla rohkeasti eri
koostumuksia.
Huom_1!
Nämä nuggetit
voit myös valmistaa ilman marinointia. Saat niihin kuitenkin enemmän makua, jos viitsit marinoida ne
vartin ajan ennen. Mielestäni tämän tyyppinen marinadi antaa
keveyttä ja kivan lisämaun lihalle.
Huom_2!
Mikäli haluat oikein kunnon panerointikerroksen
kanapaloille, voit vaihtoehtoisesti "uittaa" filepalaset ennen
panerointia samassa "taikinassa", jota olen käyttänyt rapeiden kesäkurpitsatikkujen
tekoon. Sen jälkeen, palat paneroidaan ja paistetaan edellä
kerrottuun malliin. Kokeile!
Tarkemmat vinkit nopeaan ja hyvään lihan&kalan panerointiin löydät tästä postauksesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti