perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesäinen lounasbuffet -Kananuggetit

Varmaan monet kuulleessan sanan  kananuggetit, ajattelevat kanan rintafileen paloja, jotka saavat höystyä pitkään jogurttimarinadissa ja saavat sen jälkeen ennen paistumista rapean kuoren ympärilleen mausteisessa suolakeksi-tai maissihiutalemurskassa. Nämä "nuggetit" eivät ole sen tyyppisiä, mutta en oikein tiedä miten muutenkaan niitä voisin kutsua....joten kutsutakoon niitä sitten kevyemmiksi (ja laihemmiksi..;-D) kananuggeteiksi, jotka maistuvat niin isoille kuin pienille syöjille. Ne maistivat ihan sellaisenaan tai dipattuna erilaisiin kastikkeisiin.


Kevyemmät sitruunaiset kananuggetit   (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Ainekset:
maustamattomia ohuita kananrintafileitä
öljyä paistamiseen (oliiviöljyä tai muuta paistamiseen sopivaa kasvisöljyä )
sitruunaa puristettuna valmiiden fileiden päälle

Leivittämiseen:
polentajauhoja "silmämitalla"
suolaa maun mukaan
musta- tai sitruunapippuria maun mukaan
mieleisiäsi mausteita&yrttejä mukaan makua antamaan valitse esim. seuraavien joukosta: paprikajauhe, valkosipulijauhe, inkiväärijauhe, kuivattu rosmariini, kuivattu timjami
(seesaminsiemeniä)

Marinadi:
loraus oliivi- tai muuta kasvisiöljyä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
(loraus valkoviiniä)
suolaa maun mukaan
musta- tai sitruunapippuria maun mukaan
paprikajauhetta (inkiväärijauhetta) ja kuivattuja yrtteja esim. oreganoa, rosmariinia, timjamia

Valmistus:
Jos haluat marinoida kananfileet, valmista ensin marinadi. Laita kulhoon loraus oliivi- tai muuta kasvisöljyä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan puristettu mehu. Jos sinulla on valkoviinin jäämiä keittiössä, nyt on hyvä tilaisuus käyttää niitä ja lisätä joukkoon hieman valkoviiniä tai vaihtoehtoisesti voit laittaa vaikka ruokalusikallisen valkoviinietikkaa. Lisää suolaa, pippuria, paprikajauhetta, ripaus inkiväärijauhetta ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. Sekoita ja upota kanafileet marinaadiin ja anna niiden maustua ainakin varttitunnin verran.
Sekoita suola ja musta- tai sitruunapippuri polentajauhon kanssa tasaiseksi. Lisää haluamasi mausteet (laitoin tällä kertaa hieman paprikajauhetta, inkiväärijauhetta, kuivattua rosmariinia ja hieman peperoncinoa). Jos voit käyttää seesaminsiemeniä, lisää myös niitä, mutta se ei ole välttämätöntä. Sekoita tasaiseksi.
Mikäli kananfileet ovat paksuja, nuiji niitä ohuemmiksi. Leikkaa sitten fileet pienemmiksi paloiksi. Painele kananfileet yksitellen leiviteseoksessa molemmin puolin, niin että seos on tasaisesti levittynyt joka puolelle. Auta panerointia kiinnittymään paremmin lihaan painelemalla filettä seokseen haarukalla.
Paista leivitetyt kananfileet nopeasti molemmin puolin kypsäksi kuumassa öljyssä. Huom. älä aloita paistamisesta ennenkuin öljy on tarpeeksi kuuma (eli lihan pitää "tiristä" pannulla), mutta ole varovainen, ettei öljyn lämpötila nouse liikaa ja polta lihaa.
Valuta kanafileet talouspaperin päällä. Purista sitruunan mehua lihan päälle ennen tarjoilua.
Saat vaihtelua ja enemmän makua lihaan kun lisäät peruspanerointiseokseen omien mieltymystesi mukaan eri mausteita tai yrttejä. Lapsille maistuvat tietenkin miedommat seokset kuten esim. valkosipulijauhe, paprikajauhe ja rosmariini, mutta isompien syöjien kanssa kannattaa kokeilla rohkeasti eri koostumuksia.

Huom_1! Nämä nuggetit voit myös valmistaa ilman marinointia. Saat niihin kuitenkin enemmän makua, jos viitsit marinoida ne vartin ajan ennen. Mielestäni tämän tyyppinen marinadi antaa keveyttä ja kivan lisämaun lihalle.
Huom_2! Mikäli haluat oikein kunnon panerointikerroksen kanapaloille, voit vaihtoehtoisesti "uittaa" filepalaset ennen panerointia samassa "taikinassa", jota olen käyttänyt rapeiden kesäkurpitsatikkujen tekoon. Sen jälkeen, palat paneroidaan ja paistetaan edellä kerrottuun malliin. Kokeile!

Tarkemmat vinkit nopeaan ja hyvään lihan&kalan panerointiin löydät tästä postauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti