Nyt
on kulunut vuosi ensimmäisestä postaukseni tähän
blogiini ja sen myötä päätin
tehdä katsauksen menneisiin
kuukausiin ja suosikkiohjeisiini muotiblogien tapaan...;-). Takana ensimmäiset 12 kuukautta ja noin 100 postausta...ja todella nopeasti kulunut vuosi:
Marraskuussa
2013 kokkattiin makeaa ja suolaista sekä istuttiin paljonkin hammaslääkärin tuolissa. Etsin "puhdasta" Thina:a joka
puolelta (myös Suomesta), mutta lopuksi päädyin
tekemään sen itse ja se olikin
paras ratkaisu. Lihan&Kalan panerointipostaus on ollut koko ajan yksi
luetuimmista teksteistäni. Leivitettyjen
leikkeiden lisäksi, "Nikan Nopeat"-sarjan savulohikermapasta on "ikivihreä" suosikkini.
Joulukuuussa
2013 kokeilin monenlaisia pikkuleipiä
ja taiteilin vähän joulukoristeitakin,
sekä ihailin kaupunginjoulukoristuksia. Suosikkiohjeekseni tässä kuussa nousi......yllätys,
yllätys.... Joulupiparit!
Tammikuussa julkaisin Alpro-haasteessa voittaneen kermaisen speck-kesäkurpitsa- sahramipennepastani ohjeen ja löysin oikeat ainessuhteet murupohjasille piirakoille. Tein makoisia "suuhun hyppääviä" kanafileitä muunelmana italiaisesta "saltimbocca alla romana"-ohjeesta ja kerroin rakkaudestani italialaiseen "ragù":un! Makealla puolella suosikkiohjeitani nousivat todellakin "suussasulavat" riisijauhopikkuleivät sekä tosihuonosti kuvattu, uuniton, tosiraikas aprikoosihyytelökakku (joka odottaa edelleen kokiltaan aikaa, kauniimman (ja myös vegan) version aikaansaamiseksi).
Tammikuussa julkaisin Alpro-haasteessa voittaneen kermaisen speck-kesäkurpitsa- sahramipennepastani ohjeen ja löysin oikeat ainessuhteet murupohjasille piirakoille. Tein makoisia "suuhun hyppääviä" kanafileitä muunelmana italiaisesta "saltimbocca alla romana"-ohjeesta ja kerroin rakkaudestani italialaiseen "ragù":un! Makealla puolella suosikkiohjeitani nousivat todellakin "suussasulavat" riisijauhopikkuleivät sekä tosihuonosti kuvattu, uuniton, tosiraikas aprikoosihyytelökakku (joka odottaa edelleen kokiltaan aikaa, kauniimman (ja myös vegan) version aikaansaamiseksi).
Helmikuussa kokeilukeittiössäni oli aika lailla epäonnea ja kirjoittelin
mietteitä "neobloggarin maailmasta",
mutta ainakin vaihtoehtobrowniet onnistuivat hyvin ja sain vihdoin postattua jo
jouluna kokeilemani mehevän, "kaikettoman"
porkkanakakun.
Maaliskuussa sain tehtyä ensimmäisen "Cup Cakes"-postaukseni,
joka on ollut lukijoiden kestosuosikki ja onnistuin luomaan parikin"kaiketonta" variaatioita paikallisesta laskiasajan
leivonnaisesta "Chiacchiere":sta. Suolaisella puolella, ohuet kalkkunafileet
"Tacchino tonnato" ja suolassa kypsyvät merianturafileet ovat kotikeittiöni pysyviä kestosuosikkeja.
Huhtikuussa aloitin 4-osaisen
tietoiskusarjan Kananmunattomasta keittöstä, joka täydentyy nyt lähiaikoina viimeisellä puuttuvalla osalla.
Lohtuleivonnaiseksi valmistui ihana tiikerikakku.
Toukokuussa lomailtiin
ihan kaukomailla, mutta ehdittiin kuitenkin paistella "superhyperhyviä" pikkupizzoja ja maistella vaihtoehtotiramisu:ta. . Koko
perheen uudeksi suosikiksi nousivat ihanat hillotäytteiset pikkuleivät.
Kesäkuussa tehtiin tietenkin jäätelöä sekä raikkaita kesäisiä sitruunakermapiiraita. Lisäksi löysin Elisabettan blogista
mahtavan ja tosinopean mustikkamuffinssiohjeen.
Heinäkuussa annoin vinkkejä "monelaiseen pikkusyömiseen" kesäbuffet:ia, illanistujaisia tai piknikkejä ajatellen. uunissa valmistui fenkolintuoksuinen possunfile ja perunasalaatteja sekä tsatsikia tuli tehtyä kesän mittaan useastikin. Yllätyksekseni blogini oli valittu Klingel:in Naisten haussa 10:n parhaan ruokablogin joukkoon!
Elokuu oli varsinainen epäonnen kuukausi bloggaamisessa: Nettiyhteydet
eivät toimineet mökillä ollenkaan, mutta persikoita ja persikantuoksua
riitti ihan uniin asti ja sen innoittamana syntyi Iines Ankan persikkapiiras....;-D. "Ferragosto":n (15.8) juhlintaan tuli tehtyä ihanaa paellaa ja kehiteltyä vaniljan&limen makuinen veganjälkkari (ei vielä postattu).
Syyskuussa yritettiin jatkaa kesää ja hoitaa ihoa auringolla, joka käytännössä tarkoitti nettiyhteyksien puuttumista ja blogihiljaisuutta...8-o
Syyskuussa yritettiin jatkaa kesää ja hoitaa ihoa auringolla, joka käytännössä tarkoitti nettiyhteyksien puuttumista ja blogihiljaisuutta...8-o
Lokakuussa päästiin taas paremmin vauhtiin ja
uusiin kokeiluihin, joiden tuloksena syntyi pehmeä päärynäpiirakka ja mehevä kanaruoka parillakin
variaatiolla. Lisäksi sain postattua
oman versioni yhdestä italialaisesta suosikkihuikopalasta
"farinata":sta.
Mikä tai mitkä jutut jäivät sinulle mieleen tästä vuodesta? Mitä ohjeita tai juttuaiheita haluaisit löytää näiltä sivuilta tulevina kuukausina?
Mikä tai mitkä jutut jäivät sinulle mieleen tästä vuodesta? Mitä ohjeita tai juttuaiheita haluaisit löytää näiltä sivuilta tulevina kuukausina?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti