torstai 6. marraskuuta 2014

Blogin vuosikatsaus....ensimmäinen vuosi takana

Nyt on kulunut vuosi ensimmäisestä postaukseni tähän blogiini ja sen myötä päätin tehdä katsauksen menneisiin kuukausiin ja suosikkiohjeisiini muotiblogien tapaan...;-). Takana ensimmäiset 12 kuukautta ja noin 100 postausta...ja todella nopeasti kulunut vuosi:

Marraskuussa 2013 kokkattiin makeaa ja suolaista sekä istuttiin paljonkin hammaslääkärin tuolissa. Etsin "puhdasta" Thina:a joka puolelta (myös Suomesta), mutta lopuksi päädyin tekemään sen itse ja se olikin paras ratkaisu. Lihan&Kalan panerointipostaus on ollut koko ajan yksi luetuimmista teksteistäni. Leivitettyjen leikkeiden lisäksi, "Nikan Nopeat"-sarjan savulohikermapasta on "ikivihreä" suosikkini.

Joulukuuussa 2013 kokeilin monenlaisia pikkuleipiä ja taiteilin vähän joulukoristeitakin, sekä ihailin kaupunginjoulukoristuksia. Suosikkiohjeekseni tässä kuussa nousi......yllätys, yllätys.... Joulupiparit!

Tammikuussa julkaisin Alpro-haasteessa voittaneen kermaisen speck-kesäkurpitsa- sahramipennepastani ohjeen ja löysin oikeat ainessuhteet murupohjasille piirakoille. Tein makoisia "suuhun hyppääviä" kanafileitä muunelmana italiaisesta "saltimbocca alla romana"-ohjeesta ja kerroin rakkaudestani italialaiseen "ragù":un! Makealla puolella suosikkiohjeitani nousivat todellakin "suussasulavat" riisijauhopikkuleivät sekä tosihuonosti kuvattu, uuniton, tosiraikas aprikoosihyytelökakku (joka odottaa edelleen kokiltaan aikaa, kauniimman (ja myös vegan) version aikaansaamiseksi).

Helmikuussa kokeilukeittiössäni oli aika lailla epäonnea ja kirjoittelin mietteitä "neobloggarin maailmasta", mutta ainakin vaihtoehtobrowniet onnistuivat hyvin ja sain vihdoin postattua jo jouluna kokeilemani mehevän, "kaikettoman" porkkanakakun.

Maaliskuussa sain tehtyä ensimmäisen "Cup Cakes"-postaukseni, joka on ollut lukijoiden kestosuosikki ja onnistuin luomaan parikin"kaiketonta" variaatioita paikallisesta laskiasajan leivonnaisesta "Chiacchiere":sta. Suolaisella puolella, ohuet kalkkunafileet "Tacchino tonnato" ja suolassa kypsyvät merianturafileet ovat kotikeittiöni pysyviä kestosuosikkeja.

Huhtikuussa aloitin 4-osaisen tietoiskusarjan Kananmunattomasta keittöstä, joka täydentyy nyt lähiaikoina viimeisellä puuttuvalla osalla. Lohtuleivonnaiseksi valmistui ihana tiikerikakku.

Toukokuussa lomailtiin ihan kaukomailla, mutta ehdittiin kuitenkin paistella "superhyperhyviä" pikkupizzoja ja maistella vaihtoehtotiramisu:ta. . Koko perheen uudeksi suosikiksi nousivat ihanat hillotäytteiset pikkuleivät.

Kesäkuussa tehtiin tietenkin jäätelöä sekä raikkaita kesäisiä sitruunakermapiiraita. Lisäksi löysin Elisabettan blogista mahtavan ja tosinopean mustikkamuffinssiohjeen.

Heinäkuussa annoin vinkkejä "monelaiseen pikkusyömiseen" kesäbuffet:ia, illanistujaisia tai piknikkejä ajatellen. uunissa valmistui fenkolintuoksuinen possunfile ja perunasalaatteja sekä tsatsikia tuli tehtyä kesän mittaan useastikin. Yllätyksekseni blogini oli valittu Klingel:in Naisten haussa 10:n parhaan ruokablogin joukkoon!

Elokuu oli varsinainen epäonnen kuukausi bloggaamisessa: Nettiyhteydet eivät toimineet mökillä ollenkaan, mutta persikoita ja persikantuoksua riitti ihan uniin asti ja sen innoittamana syntyi Iines Ankan persikkapiiras....;-D. "Ferragosto":n (15.8) juhlintaan tuli tehtyä ihanaa paellaa ja kehiteltyä vaniljan&limen makuinen veganjälkkari (ei vielä postattu).

Syyskuussa yritettiin jatkaa kesää ja hoitaa ihoa auringolla, joka käytännössä tarkoitti nettiyhteyksien puuttumista ja blogihiljaisuutta...8-o

Lokakuussa päästiin taas paremmin vauhtiin ja uusiin kokeiluihin, joiden tuloksena syntyi pehmeä päärynäpiirakka ja mehevä kanaruoka parillakin variaatiolla. Lisäksi sain postattua oman versioni yhdestä italialaisesta suosikkihuikopalasta "farinata":sta.
Mikä tai mitkä jutut jäivät sinulle mieleen tästä vuodesta? Mitä ohjeita tai juttuaiheita haluaisit löytää näiltä sivuilta tulevina kuukausina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti