Reilun kuukauden jatknueen viikottaisen
"dobbauksen" päiväsairaalassa ja
siihen liittyneeseen mielialojen vaihteluun ja pakottavaan
väsymykseen ihan kyllästymiseen asti, palasin eilen ensi kertaa koko
syksyn aikan sairaalasta onnesta puhkuen kotiin...no, letkun kautta ei sentään ollut käsivarteeni
valutettu onnellisuutta lisävää seerumia, joka varmaan olisi tehnyt ihan hyvääkin, mutta olin sinnitellyt 6 päivää
ilman antihistamiinia ja tuonut mukanani "omat eväät" prick-testeihin. Ja kun histamiini reagoi riittävästi, päästiin
vihdoinkin testaamaan avokadoa, papaijaa ja kookosta.
Ihana yllätys oli, että
saan nyt sitten alkaa kokeilemaan avokadoa
ja kookosta (ja sehän avaa mulle aivan uuden maailman!) ruokavaliossani.
Papaija oli valitettavasti hieman koholla, mutta mitä sitä yhdestä papaijasta, kun kaksi muuta oli negatiivista!!!
Jihuu....hihkuin soikeana onnesta ja päätin tällä
postiviisella lisäenergialla kokeilla kuukauden suosikkivihannesta eli
"zuccaa" (kurpitsaa)
muffinsseissa....Olen Italiassa vuosien varrella
nähnyt kurpitsaa syksyllä käytettävän suolaisissa ja makeissa ruoissa ja joka
muodossa ja joka syksy olen ajatellut kokeilla tätä
ihanaa vihannesta myös leivonnaisissa ja pastassa, enkä pelkästään
keitoissa. Ja koska rakastan
kurpitsan makua, olin ostanut sitä muutama päivä
sitten kilokaupalla noita mielessäni
pyöriviä
kokeilujani varten...;-).
Mutta eipä keittiössäni
mennyt sittenkään kuten Strömsössä
energisyydestäni ja rohkeasta
kokeilunhalusta huolimatta.....jo taikina maistui niin hvyältä ja
muffinssit kohosivat niin kauniisti uunissa... mutta, kai sitten liiassa
innostuksessni 15 min. ei rittänyt (tein kyllä hammastikkutestinkin)
ja 175° C ei ollut tarpeeksi tämän tyyppisille
leivonnaisille tai ehkä leivinjauhetta oli
taikinassa sittenkin liian vähän, koska vähän ajan päästä uunista ulos päästyään
kurpitsamuffinssini vain läsähtivät!! En kuitenkaan alkanut parkumaan, sillä "lättänöidenkin" leivonnaisten maku oli kuitenkin niin mainio, että täytyy huomenna keittää lisää kurpitsaa ja kokeilla uudestaan ja katsoa mitä uunista tulee tulokseksi.......;-D.
Muuten tänään söin kurpitsaa samettisen
sosekeiton eli "vellutata":n
muodossa perunalla höystettynä ja inkiväärillä, peproncinolla ja timjamilla
maustettuna ja oli kyllä niin herkullista, että....;-).
Maistoin uudestaan
muffinssejani ja niiden maku on niin hyvä, että kokeiluni ansaitsee uuden
yrityksen. Tein pienen kierroksen netissä kurpitsaa sisältävien leivonnaisten
paistamisajasta ja todennäkoisesti virhe oli juuri siinä, olisi pitänyt paistaa
pitempään. Huomenna testaan
uudestaan, mutta ennen uutta kokeilua otan mielelläni
vinkkejä vastaan!
Päivitystä postaukseen 14/11: Eilen illalla sain idean muuntaa nämä epäonnen muffinssit korpuiksi: Leikkasin kaikki leivonnaiset puoliksi ja laitoin uuniin suht'matalaan lämpoon kuivumaan.....tuloksena oli tosi maukkaista korppuja...jotka soin yksi toisensa perään tänä aamuna kahvin kanssa!
Päivitystä postaukseen 19/11: Sain tehtyä uuden erän kurpitsamuffinsseja, salaisuus oli paistamisajassa...nyt annoin paistua 30 min. ja muffinssit olivat liiankin hyviä! Lisäksi seikkailin googlessa etsimässä tietoa kurpitsan kypsennyksestä ja opin, että paras tapa on kypsentää joko uunissa tai höyryssä, ettei kurpitsasta tule liian vetistä...niinpä, "Oppia ikä kaikki!" Kunhan saan kirjoitettua kokeiluni jkoneelle, ohje tulee myös tänne blogiin.
Päivitystä postaukseen 14/11: Eilen illalla sain idean muuntaa nämä epäonnen muffinssit korpuiksi: Leikkasin kaikki leivonnaiset puoliksi ja laitoin uuniin suht'matalaan lämpoon kuivumaan.....tuloksena oli tosi maukkaista korppuja...jotka soin yksi toisensa perään tänä aamuna kahvin kanssa!
Päivitystä postaukseen 19/11: Sain tehtyä uuden erän kurpitsamuffinsseja, salaisuus oli paistamisajassa...nyt annoin paistua 30 min. ja muffinssit olivat liiankin hyviä! Lisäksi seikkailin googlessa etsimässä tietoa kurpitsan kypsennyksestä ja opin, että paras tapa on kypsentää joko uunissa tai höyryssä, ettei kurpitsasta tule liian vetistä...niinpä, "Oppia ikä kaikki!" Kunhan saan kirjoitettua kokeiluni jkoneelle, ohje tulee myös tänne blogiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti