torstai 13. marraskuuta 2014

Ha,haa....mikähän mulla meni tässä kokeilussa mönkään?

Reilun kuukauden jatknueen viikottaisen "dobbauksen" päiväsairaalassa ja siihen liittyneeseen mielialojen vaihteluun ja pakottavaan väsymykseen ihan kyllästymiseen asti, palasin eilen ensi kertaa koko syksyn aikan sairaalasta onnesta puhkuen kotiin...no, letkun kautta ei sentään ollut käsivarteeni valutettu onnellisuutta lisävää seerumia, joka varmaan olisi tehnyt ihan hyvääkin, mutta olin sinnitellyt 6 päivää ilman antihistamiinia ja tuonut mukanani "omat eväät" prick-testeihin. Ja kun histamiini reagoi riittävästi, päästiin vihdoinkin testaamaan avokadoa, papaijaa ja kookosta. 
Ihana yllätys oli, että saan nyt sitten alkaa kokeilemaan avokadoa ja kookosta (ja sehän avaa mulle aivan uuden maailman!) ruokavaliossani. Papaija oli valitettavasti hieman koholla, mutta mitä sitä yhdestä papaijasta, kun kaksi muuta oli negatiivista!!! Jihuu....hihkuin soikeana onnesta ja päätin tällä postiviisella lisäenergialla kokeilla kuukauden suosikkivihannesta eli "zuccaa" (kurpitsaa) muffinsseissa....Olen Italiassa vuosien varrella nähnyt kurpitsaa syksyllä käytettävän suolaisissa ja makeissa ruoissa ja joka muodossa ja joka syksy olen ajatellut kokeilla tätä ihanaa vihannesta myös leivonnaisissa ja pastassa, enkä pelkästään keitoissa. Ja koska rakastan kurpitsan makua, olin ostanut sitä muutama päivä sitten kilokaupalla noita mielessäni pyöriviä kokeilujani varten...;-).


Mutta eipä keittiössäni mennyt sittenkään kuten Strömsössä energisyydestäni ja rohkeasta kokeilunhalusta huolimatta.....jo taikina maistui niin hvyältä ja muffinssit kohosivat niin kauniisti uunissa... mutta, kai sitten liiassa innostuksessni 15 min. ei rittänyt (tein kyllä hammastikkutestinkin) ja 175° C ei ollut tarpeeksi tämän tyyppisille leivonnaisille tai ehkä leivinjauhetta oli taikinassa sittenkin liian vähän, koska vähän ajan päästä uunista ulos päästyään kurpitsamuffinssini vain läsähtivät!! En kuitenkaan alkanut parkumaan, sillä "lättänöidenkin" leivonnaisten maku oli kuitenkin niin mainio, että täytyy huomenna keittää lisää kurpitsaa ja kokeilla uudestaan ja katsoa mitä uunista tulee tulokseksi.......;-D.




Muuten tänään söin kurpitsaa samettisen sosekeiton eli  "vellutata":n muodossa perunalla höystettynä ja inkiväärillä, peproncinolla ja timjamilla maustettuna ja oli kyllä niin herkullista, että....;-). 
Maistoin uudestaan muffinssejani ja niiden maku on niin hyvä, että kokeiluni ansaitsee uuden yrityksen. Tein pienen kierroksen netissä kurpitsaa sisältävien leivonnaisten paistamisajasta ja todennäkoisesti virhe oli juuri siinä, olisi pitänyt paistaa pitempään. Huomenna testaan uudestaan, mutta ennen uutta kokeilua otan mielelläni vinkkejä vastaan!

Päivitystä postaukseen 14/11: Eilen illalla sain idean muuntaa nämä epäonnen muffinssit korpuiksi: Leikkasin kaikki leivonnaiset puoliksi ja laitoin uuniin suht'matalaan lämpoon kuivumaan.....tuloksena oli tosi maukkaista korppuja...jotka soin yksi toisensa perään tänä aamuna kahvin kanssa! 

Päivitystä postaukseen 19/11: Sain tehtyä uuden erän kurpitsamuffinsseja, salaisuus oli paistamisajassa...nyt annoin paistua 30 min. ja muffinssit olivat liiankin hyviä!  Lisäksi seikkailin googlessa etsimässä tietoa kurpitsan kypsennyksestä ja opin, että paras tapa on kypsentää  joko uunissa tai höyryssä, ettei kurpitsasta tule liian vetistä...niinpä, "Oppia ikä kaikki!" Kunhan saan kirjoitettua kokeiluni jkoneelle, ohje tulee myös tänne blogiin.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti