Tänä jouluna olin päättänyt valmistaa koko
perhekuntaa varten makeaa syötävää, tietysti "ton-ton-ton-ton" tyyliin.
Olin jo tehnyt superhyvät piparkakut, sitruunalla ja appelsiinilla
aromatisoidut keksit, porkkanakakun, metsämarjatortun (ohjetta näihin 2:een viimeksi mainittua en ole vielä postannut).....mutta vielä viime hetkellä halusin täydentää valikoimaa tekemälla variaation "Melting
Moments"-nimisistä pikkuleivistä, jotka olin nähnyt Divine Tasten kananmunattomissa leipomisohjeissa.
Ja onneksi kokeilin, koska näistä nopeasti
valmistuvista ja todella henkäyksen kevyistä,
vaniljalta tuoksuvista ja todellakin "suussasulavista" pikkuleivistä tuli hetkessä suuri suosikki....niin suuri, että ne loppuivat yhdessä hujauksessa ja niiden perään ollaan koko ajan kyselty...;-).
"Suussasulavat Hetket"-pikkuleivät (maidoton, munaton,
gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset :
100 g riisijauhoja (alkuperäisessä reseptissä vehnäjauhoja)
30 g maissitärkkelystä (Maizena)
60 g tomusokeria
100 g soijamargariinia tai muuta leipomiseen sopivaa kasvismargariinia (alkuperäisessä reseptissä voita)
1 tl vaniljasokeria (alkuperäisessä reseptissä vaniljauutetta)
30 g maissitärkkelystä (Maizena)
60 g tomusokeria
100 g soijamargariinia tai muuta leipomiseen sopivaa kasvismargariinia (alkuperäisessä reseptissä voita)
1 tl vaniljasokeria (alkuperäisessä reseptissä vaniljauutetta)
2 rkl soija- tai muuta kasvismaitoa
(alkuperäisessä reseptissä valinnaisesti maitoa)
Huom. Alkuperäisen reseptin mukaan voit vaihtoehtoisesti käyttää vaniljan sijaan myös 1/2 tl jauhettua kardemummaa)
Valmistus:
Sekoita
riisijauhot ja maissitärkkelys
keskenään kulhossa. Käytä siivilää paakkujen estämiseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. (Jos käytät vaniljauutetta, lisää se vasta sokeri-margariinivaahtoon.)
Sekoita tehosekoittimella tai yleiskoneella kasvismargariini ja tomusokeri tasaiseksi kermaiseksi vaahdoksi.Lisää jauhot sokeri-margariinivaahtoon (nyt myös vaniljauute, jos käytät sitä). Sekoita tasaiseksi. Lisää maitotilkka ja sekoita.
Laita taikina pursotinpussiin, joka on varustettu mielelääan tähtimäisellä pursotinterällä. Pursottele pieniä ruusukkeita leivinpaperilla vuoratulle
pellille. (Käy
katsomassa ihanat kuvat keksien valmistusvaiheista Divine Tasten sivuilla). Mulla ei ollut ihan samanlaista
pursotinterää, joten keksin oman mallin...,-)
Paista n. 11-13 minuuttia
180° C:ssa, kunnes keksien reunat alkavat muuttua kullanruskeiksi. Jäähdytä ritilän päällä. Halutessasi voit
koristella keksit ennen tarjoilua tomusokerilla.
Suussasulavat pikkuleivät maidoton, munaton, gluteeniton,
pähkinätön, vegan
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti