torstai 16. tammikuuta 2014

"Suussasulavia hetkiä" eli ihania riisijauhopikkuleipiä....postaus joulupyhien suuresta suosikista

Tänä jouluna olin päättänyt valmistaa koko perhekuntaa varten makeaa syötävää, tietysti "ton-ton-ton-ton" tyyliin. Olin jo tehnyt superhyvät piparkakut, sitruunalla ja appelsiinilla aromatisoidut keksit, porkkanakakun, metsämarjatortun (ohjetta näihin 2:een viimeksi mainittua en ole vielä postannut).....mutta vielä viime hetkellä halusin täydentää valikoimaa tekemälla variaation "Melting Moments"-nimisistä pikkuleivistä, jotka olin nähnyt Divine Tasten kananmunattomissa leipomisohjeissa.
Ja onneksi kokeilin, koska näistä nopeasti valmistuvista ja todella henkäyksen kevyistä, vaniljalta tuoksuvista ja todellakin "suussasulavista" pikkuleivistä tuli hetkessä suuri suosikki....niin suuri, että ne loppuivat yhdessä hujauksessa ja niiden perään ollaan koko ajan kyselty...;-).



"Suussasulavat Hetket"-pikkuleivät  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)

Ainekset :
100 g riisijauhoja (alkuperäisessä reseptissä vehnäjauhoja)
30 g maissitärkkelystä (Maizena)
60 g  tomusokeria
100 g soijamargariinia tai muuta leipomiseen sopivaa kasvismargariinia (alkuperäisessä reseptissä voita)
1 tl vaniljasokeria (alkuperäisessä reseptissä vaniljauutetta)                                                                 
2  rkl soija- tai muuta kasvismaitoa (alkuperäisessä reseptissä valinnaisesti maitoa)
Huom. Alkuperäisen reseptin mukaan voit vaihtoehtoisesti käyttää vaniljan sijaan myös 1/2 tl jauhettua kardemummaa)

Valmistus:
Sekoita riisijauhot ja maissitärkkelys keskenään kulhossa. Käytä siivilää paakkujen estämiseksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. (Jos käytät vaniljauutetta, lisää se vasta sokeri-margariinivaahtoon.)

Sekoita tehosekoittimella tai yleiskoneella kasvismargariini ja tomusokeri tasaiseksi kermaiseksi vaahdoksi.Lisää jauhot sokeri-margariinivaahtoon (nyt myös vaniljauute, jos käytät sitä). Sekoita tasaiseksi. Lisää maitotilkka ja sekoita.
Laita taikina pursotinpussiin, joka on varustettu mielelääan tähtimäisellä pursotinterällä. Pursottele pieniä ruusukkeita leivinpaperilla vuoratulle pellille. (Käy katsomassa ihanat kuvat keksien valmistusvaiheista Divine Tasten sivuilla). Mulla ei ollut ihan samanlaista pursotinterää, joten keksin oman mallin...,-)

Paista n. 11-13 minuuttia 180° C:ssa, kunnes keksien reunat alkavat muuttua kullanruskeiksi. Jäähdytä ritilän päälläHalutessasi voit koristella keksit ennen tarjoilua tomusokerilla.




Suussasulavat pikkuleivät maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti