Vielä oikein mahtavaa ja
ruokarikasta Uutta Vuotta kaikille!!!
Toivottavasti teillä on vireys
korkeammilla lukemilla kuin minulla, sillä täytyy tunnustaa, että vaikka uusi vuosi
on vasta alullaan ja "pakollista" lomaakin on tullut vietettyä ihan
riittävästi, jotenkin juhlapyhien jälkeinen väsymys painaa päälle ja arkeen
palaamisessa on ollut viime päivinä hieman käynnistymisvaikeuksia huolimatta pään
sisällä pyörivistä ideoista....(-o. Olin
todellakin suunnittelut mökillä ollessani päivittäväni blogia ja aloittavani myös
italian/englanninkielisen sisarblogin, mutta kun ei ollut virtaa, eikä verkkoa,
niin ei ollut postauksiakaan.....mutta, ehkä tästä päästään vielä käyntiin ihan
kunnolla!
Vuoden ensimmäinen reseptipostaukseni
on ohje, joka on käytössä hyväksi ja maukkaaksi havaittu, sillä siitä ovat pitäneet
kaikki ruokailijat, joille olen sitä valmistanut, mukaanlukien myös mieheni,
joka ei normaalisti syö ollenkaan kesäkurpitsaa, mutta tässä muodossa se kyllä
katoaa joka kerta erittäin nopeasti lautaselta...;-).
Lisäksi tämä on resepti, joka sysäsi
minut blogin aloittamiseen, nimittäin osallistuin tällä reseptillä viime
lokakuussa Olivia-lehden järjestämään haasteeseen, jossa etsittiin parasta
Alpro-reseptia tyttöjen iltaan. Yllätyksekseni,
pastani oli valittu kolmen finalistin joukkoon ja se voitti myös kisan loppuäänestyksessä!
Olin sanonut itselleni, että jos ohjeeni pärjäisi kisassa, ryhtyisin sitten kirjoittamaan
ja "arkistoimaan" reseptini blogimuodossa, joten marraskuussa alkoi
blogimatka! Tietääkseni, ohje on julkaistu joulukuussa ilmestyneessa Oma
Olivia-lehdessä, tuomaristossa olleen kokki Sami Tallbergin valmistamana.
Tämä on hyvä resepti, kun haluat
tarjota vieraillekin jotain hyvää, mutta vähän ruokaisampaa ja
"hienostuneempaa" pastaa. Lisäksi ruoka valmistuu nopeasti ja
tarvittaessa kastikkeen voi valmistaa my ös etukäteen ja lämmittää
uudelleen muutaman minuutin ajan pastaa keittäessäsi. Itse olen tätä pastaa
tarjoillut monesti pääsiäispöydässä alkuruokana sahramista saadun vaaleankeltaisen
värin johdosta.
Kermainen
pennepasta speckin, kesäkurpitsan ja sahramin kera (Penne con speck, zucchine e
zafferano) Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön
Ainekset 4:lle hengelle:
1/4 -1/2 salottisipulia tai tavallista keltasipulia
1 iso kesäkurpitsa
60-80 gr. speck:iä tai vaihtoehtoisesti savustettua
pekonia ohuina viipaleina (esim. Tulip)
oliiviöljyä loraus (n. 2 rkl)
0,125 gr eli 1 annospussi sahramia (vastaa noin
vajaata maustemitallista)
1 tlk (250 ml) ALPRO soya ruokakermaa
suolaa maun mukaan
ripaus pippuria
penne pastaa
(halutessasi hieman tuoretta persiljaa)
Valmistus:
Pilko sipuli ohueksi, pieneksi
silpuksi. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi, jotka taas
viipaloit pitkittäin 3-4 osaan ja lopuksi puoliksi. (Eli tuloksena on n.3/4
cm:n pituisia ja vajaan puolen cm:n levyisiä ohuita suikaleita.)
Leikkaa keittiösaksilla tai
viipaloi veitsellä speck-tai pekoniviipaleet poikittain suikaleiksi. (Eli
tuloksena on kesäkurpitsan tapaan samanlaisia ohuita, mutta hieman leveämpia
suikaleita.)
Laita oliiviöljy, noin 1-2 rkl
kuumenemaan pannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota sitä miedolla lämmöllä
muutaman minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja anna niiden kuullottua
yhdessä sipulisilpun kanssa muutaman minuutin ajan, seosta välillä käännellen. Tarvittaessa
lisää tilkka öljyä.
Poista kesäkurpitsasipuliseos
pannulta. Laita pannulle speck- tai pekonisuikaleet saamaan vähän väriä.
Kääntele suikaleita. Muutaman minuutin päästä lisää kasvikset takaisin
joukkoon. Nosta vähän lämpöä, jotta suikaleet saavat hieman väriä ja speck(pekoni)
hiukan rapentuu. Kääntele useaan otteeseen seosta. (Tähän vaiheeseen menee
ainakin 5-7 min.) Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan.
Lisää pannulla olevaan seokseen
sahramijauhe pienessä vesitilkassa. Lisää soijakerma ja sekoita kastike
tasaiseksi. Kuumenna miedolla lämmöllä, välillä kastiketta käännellen, jotta
maut sekoittuvat hyvin toisiinsa. Alä anna kastikeen kiehua! Lisää maun mukaan
suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Huom! Speck/savustettu
pekoni on jo itsessään aika suolaista, mutta taas soijakerma
"makeata". Siksi suola kannattaa lisätä astettain ja maistaa
kastiketta useamman kerran.
Keitä pasta väljässä, suolatussa
vedessä. (Itse käytän maissipastaa, mutta mikä tahansa pasta käy.). Oikea vesi-suola-pasta suhde on seuraava: jokaiselle
100 gr:lle pastaa, 1 lt vettä
ja 10 gr. suolaa.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen
kanssa ja lisää halutessasi päälle vähän tuoretta persiljaa ja tarjoile.
Hei, jos olet kasvisyöjä, tästä reseptistä
saa helposti loistavan vegaaniversion
jättämällä speckin/pekonin pois eli silloin syntyy "Kermainen pasta kesäkurpitsan ja sahramin kera" (Pasta
con zucchine e zafferano). Itse harrastan tuota keveämpää "vegeversiota" varsinkin kesäisin ja pennepastan sijaan käytän täysjyväriisispaghettia. Valmistusprosessi on sama, mutta lisään mukaan myös hiukkasen jauhettua peperoncino:a tasapainottamaan kastikkeen
"makeutta".
Buon appetito!
Kermainen pennepasta speckin, kesäkurpitsan ja sahramin kera . Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti