Muistatteko postaukseni, jossa
kerroin osallistumisestani Olivia-lehden & ALPROn yhteistyössä tekemään reseptihaasteeseen
kermaisella pastaohjellaani?
Voiton myötä minulle kerrottiin, että ohjeeni tultaistiin
julkaisemaan Olivia:ssa, tuomaristossa olleen huippukokki Sami Tallbergin valmistamana.
Minulla ei ollut tarkkaa tietoa, olisiko ohje ilmestynyt joulu- vai
tammikuussa, mutta sisareni löysi jokunen viikko sitten tammikuussa
ilmestyneessä "Oma Olivia"-lehdessä Alpron mainosjutun. Hän lähetti lehden minulle
postitse ja odotin innolla, että saisin sen käsiini, koska, tottakai minua
kiinnosti, miltä annokseni näyttäisi ja vielä huippukokin valmistamana!!!! Mutta
rehellisesti sanoen hämmästyin....todella! Reseptiäni oli nimittäin aika tavalla muutettu, joten mielestäni
se enää ollut minun ohjeeni, vaan keittiömestari Sami Tallberg:in uudelleenviritetty
versio alkuperäisestä ohjeestani.
No, mielestäni on ihan ok, jos tässä ohjeessa "penne" korvataan "spaghetilla",
tykkään itsekin käyttää enemmän spaghettia samasta reseptistä kehittämässäni vegan-versioissa.
Samoin raastettu luomusitruunan kuori & -mehukin täydentää vielä ohjetta,
mutta se, mikä mielestäni ei sovi ollenkaan tähän ohjeeseen on aivan tolkuton
sipulin ja vielä sen lisäksi valkosipulin käyttö.
Muunnetussa ohjeessa 4:lle
hengelle käytetiin 2 keskikokoista sipulia ohueksi suikaloituna ja
sen lisäksi 2 keskikokoista valkosipulin kynttä MURSKATTUNA!!!
Mielestäni se tietää kyllä sipulihöyryjen juhlaa tässä kastikeessa, jota en omassa kokkauksessani suosi, enkä haluaisi, että pastani syöjiltä kysyttäisiin todennäköisesti vielä huomennakin, että tuliko hieman syötyä valkosipulia...;-)
Kun luin tätä reseptiä (100%:sti
italialaiselle) miehelleni, hän nauroi tuolle sipulien käyttömäärälle ja sanoi,
että se on sitten "suomalaistettu versio" reseptistäni. Mutta mielestäni
ei moni suomalainenkaan pistä moista määrää sipuleita pastakastikkeeseensa, vai
mitä sanotte? Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä...
Toinen asia, joka hämmästytti, oli samoin runsas persiljan & basilikan käyttö; ohjeeseen oli lisätty peräti 1/2 ruukkua persiljaa
ja 1 ruukku basilikan lehtiä! Mielestäni vähempi yrttien määrä ja vain
basilikaa olisi ollut riittävä.
Täytyy tunnustaa, että luulin kehittäneeni
ihan oivan ohjeen, jossa on tasapaino eri ainesosien välillä ja jota ei olisi tarvinnut sen enempaa muunnella. Tämä on nimittäin
ollut pasta, josta jok'ikinen syöjä on tykännyt, vaikka muuten ei koskisikaan
kasviksiin, sahramiin, soijakermaan, puhumattakaan sipuleista!! Ruoanlaitossani näkyy paikallisen
keittiön vaikutus, jossa kastikkeissa (oli sitten kysymyksessä joko tomaatti-
tai kermakastike) tavallisesti käytetään JOKO valkosipulia TAI sipulia ja käytetyt määrät
ovat todella maltillisia. Lisäksi monesti kermapohjaisesissa kastikkeissa ei välttämättä
käytetä yhtään minkäänlaistä sipulia, tai hieman salottisipulia.
Joten jos teille tulee halu kokeilla
tuota "Oma Olivia"-lehden ohjetta, ottakaa huomioon, että se on keittiömestari Sami
Tallberg:in kehiitama versio ja se minun "aito ja alkuperäinen" löytyy täältä.
Samoin hieman harmitti, että vegaani-versiosta
mainittaessa sanottiin, että "korvaan
speckin ripauksella tulista paprikajauhetta".....kun vege-versiossa
speck/pekoni on luonnollisesti poistettu ja sanoin lisääväni ripauksen
"peperoncino":a (tulista paprikaa jauhettuna), maun parantamiseksi. Peperoncino
antaa sopivasti "ytyä" kastikkeelle,
muuten soijakerman, sahramin&kesäkurpitsan
liitto olisi mielestäni
vähän liian
"makeahko".
No, onneksi kysymyksessä on vain ruokaohje ja nämähan ovat vain makuasoita......;-). Mutta, sen verran tykkään
omasta ohjeestani, että halusin teille lukijoille kertoa, miten lehdessä
julkaistu ohje eroaa siitä alkuperäisestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti