sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Osallistuminen ALPRO haasteeseen - eli kuinka reseptini muuttui huippukokin käsittelyssä....

Muistatteko postaukseni, jossa kerroin osallistumisestani Olivia-lehden & ALPROn yhteistyössä tekemään reseptihaasteeseen kermaisella pastaohjellaani?
Voiton myötä minulle kerrottiin, että ohjeeni tultaistiin julkaisemaan Olivia:ssa, tuomaristossa olleen huippukokki Sami Tallbergin valmistamana. Minulla ei ollut tarkkaa tietoa, olisiko ohje ilmestynyt joulu- vai tammikuussa, mutta sisareni löysi jokunen viikko sitten tammikuussa ilmestyneessä "Oma Olivia"-lehdessä Alpron mainosjutun. Hän lähetti lehden minulle postitse ja odotin innolla, että saisin sen käsiini, koska, tottakai minua kiinnosti, miltä annokseni näyttäisi ja vielä huippukokin valmistamana!!!! Mutta rehellisesti sanoen hämmästyin....todella! Reseptiäni oli nimittäin aika tavalla muutettu, joten mielestäni se enää ollut minun ohjeeni, vaan keittiömestari Sami Tallberg:in uudelleenviritetty versio alkuperäisestä ohjeestani.

No, mielestäni on ihan ok, jos tässä ohjeessa "penne" korvataan "spaghetilla", tykkään itsekin käyttää enemmän spaghettia samasta reseptistä kehittämässäni vegan-versioissa. Samoin raastettu luomusitruunan kuori & -mehukin täydentää vielä ohjetta, mutta se, mikä mielestäni ei sovi ollenkaan tähän ohjeeseen on aivan tolkuton sipulin ja vielä sen lisäksi valkosipulin käyttö.
Muunnetussa ohjeessa 4:lle hengelle käytetiin 2 keskikokoista sipulia ohueksi suikaloituna ja sen lisäksi 2 keskikokoista valkosipulin kynttä MURSKATTUNA!!! Mielestäni se tietää kyllä sipulihöyryjen juhlaa tässä kastikeessa, jota en omassa kokkauksessani suosi, enkä haluaisi, että pastani syöjiltä kysyttäisiin todennäköisesti vielä huomennakin, että tuliko hieman syötyä valkosipulia...;-)
Kun luin tätä reseptiä (100%:sti italialaiselle) miehelleni, hän nauroi tuolle sipulien käyttömäärälle ja sanoi, että se on sitten "suomalaistettu versio" reseptistäni. Mutta mielestäni ei moni suomalainenkaan pistä moista määrää sipuleita pastakastikkeeseensa, vai mitä sanotte? Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitä...
Toinen asia, joka hämmästytti, oli samoin runsas persiljan & basilikan käyttö; ohjeeseen oli lisätty peräti 1/2 ruukkua persiljaa ja 1 ruukku basilikan lehtiä! Mielestäni vähempi yrttien määrä ja vain basilikaa olisi ollut riittävä.
Täytyy tunnustaa, että luulin kehittäneeni ihan oivan ohjeen, jossa on tasapaino eri ainesosien välillä ja jota ei olisi tarvinnut sen enempaa muunnella. Tämä on nimittäin ollut pasta, josta jok'ikinen syöjä on tykännyt, vaikka muuten ei koskisikaan kasviksiin, sahramiin, soijakermaan, puhumattakaan sipuleista!! Ruoanlaitossani näkyy paikallisen keittiön vaikutus, jossa kastikkeissa (oli sitten kysymyksessä joko tomaatti- tai kermakastike) tavallisesti käytetään JOKO valkosipulia TAI sipulia ja käytetyt määrät ovat todella maltillisia. Lisäksi monesti kermapohjaisesissa kastikkeissa ei välttämättä käytetä yhtään minkäänlaistä sipulia, tai hieman salottisipulia.
Joten jos teille tulee halu kokeilla tuota "Oma Olivia"-lehden ohjetta, ottakaa huomioon, että se on keittiömestari Sami Tallberg:in kehiitama versio ja se minun "aito ja alkuperäinen" löytyy täältä.
Samoin hieman harmitti, että vegaani-versiosta mainittaessa sanottiin, että "korvaan speckin ripauksella tulista paprikajauhetta".....kun vege-versiossa speck/pekoni on luonnollisesti poistettu ja sanoin lisääväni ripauksen "peperoncino":a (tulista paprikaa jauhettuna), maun parantamiseksi. Peperoncino antaa sopivasti "ytyä" kastikkeelle, muuten soijakerman, sahramin&kesäkurpitsan liitto olisi mielestäni vähän liian "makeahko".
No, onneksi kysymyksessä on vain ruokaohje ja nämähan ovat vain makuasoita......;-). Mutta, sen verran tykkään omasta ohjeestani, että halusin teille lukijoille kertoa, miten lehdessä julkaistu ohje eroaa siitä alkuperäisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti