Huomasin
tänään, että
tasan kolme kuukautta sitten tein ensimmäisen
postaukseni tähän blogiini, jonka
ulkoasua olin kantapään
kautta yrittänyt saada edes sen näköiseksi,
että pystyisin
julkaisemaan ruokjaohjeitani. Olen edelleenkin "work in progress" -vaiheessa, koska olen päättänyt
yrittää suoriutua kaikista
blogin teknisistä
jutuista itse ja siitä
johtuen blogistani puuttuu jo ihan monta perusasiaakin. Mutta toivottavasti
pikkuhiljaa saan näistä sivuista muokattua sen näköiset,
kuin mielessäni haluaisin!
Kehittyääkseni blogin pitämisessä olen ilmoittautunut eräässä sisustuslehdessä näkemälleni nettikurssillle,
(banneri sivupalkissa) jonka tarkoituksena on auttaa bloggereita kehittymään taidoissaan. Ohjelmaan kuuluu mm. kuvankäsittelyohjelmien käyttoä ja valokuvausta yms. jotka allekirjoittaneelle ovat
todella hyödyllisiä, sillä
lähes kaikki julkaistut
kuvani ovat kännykällä (ja
kiireessä) näpsättyjä...;-D, joten toivon, että tulevina kuukausina tämä
blogin ulkoasu tulee toivottavasti kohentumaan lisääntyvien teknisten taitojen myötä.
Mitä ajatuksia nämä ensimmäiset kolme kuukautta ovat minussa herättäneet:
Minulle
on vahvistunut ennestään se, että blogin
päivittämiseen tarvitaan aikaa. Ohje jonka saatan "hetkessä" toteuttaa keittiössä,
vaatii paljon enemmän
aikaa reseptiksi muodostuakseen. Kun kirjoitat ohjetta toiselle, pitää muistaa, että
monet itselle selvät
asiat eivät välttämättä
ole niin toiselle. Toinen vaikeus on, että
teen monesti ruokia "silmämitalla",
kokeilen, maistan, lisään.....enkä pidä
kirjaa määristä! Nyt olen yrittänyt
pitää lähistöllä edes jotain paperilappusta, johon kirjoitan käytetyt ainesmäärät, mutta joskus ne
lappuset tahtoo sitten salaperäisesti
hukkua....korjatakseni tämä asian,
olen päättänyt nyt pitää keittiössä esillä isoa
vuosikalenteria.....tuleepahan kirjattua ohje ja määrät sitten päiväkohtaisesti.
Kuvien
ottaminen tahtoo vielä
minulta liian usein unohtua!!! Ja koska usein lounastan yksin ja ne ovat
monesti myös niitä päivittäisiä
"inspiraation" hetkiä,
saattaa käydä, että näläntunteen
viedessä melkein näon menessään,
unohdan yksinkertaisesti napata kuvan! Näin
on käynyt jo vaikka kuinka
monta kertaa!!
Eilen
illalla kokeilin tehdä
"Scaloppine":ja uudella tavalla; lopputulos oli aivan ihana, mutta tänään muistin....Oops,
taas ne KUVAT!!! Sunnuntaina halusin tehdä
porsaan palapaistia tomaattisienikastikeessa. Avatessani lihakauppiaan paketin
huomasin, että porsaan sijasta sisällä
oli naudan palapaistia. Koska muut ainekset oli jo esillä, valmistin tuon lihan samlla tavalla muulle perheelle.
Hartaasti ja rakkaudella haudutin sitä
yli tunnin......ja ajattelin ottaa siitä
kuvat, koska naudasta huolimatta tekotapa oli yhtäläinen.....mutta, miten kävikään kokille......no, taas ne KUVAT UNOHTUIVAT eli ohje
jäi siis odottamaan sitä seuraavaa kertaa. Miten sitä
muistaisi napsata ne kuvat? Ehkä pitäisi ripustaa
keittiöön muistilappu näkyvään paikkaan, tyyliin "Joko
kuvasit?" Samoin varmasti lounaan valmistaminen aiemmin, eikä "viimetipasssa" verensokerin olleessa jo pohjalukemissa
auttaisi asiaa!
Usein
sitä kysyy, että saavuttaako tekstit
lukijat? Onhan bloggerissa ne tilastot, mutta luin, etta niiden kävijämääriin
ei ole luottamista, koska monesti vierailijat voivat olla jopa robotteja!
Mielenkiintoista!! No, ainakin tajusin heti alussa poisulkea omat käynnit
bloggerissa olevalla toiminnolla, joten on ainakin itse pois laskuista...;-):
Nyt kurssin alussa piti aktivoida "Google Analytics"-ohjelma ja sen verratessa olen jo viikossa huomaanut eron!
Joka tapauksessa, kiitos kaikille vierailijoille ja lukijoille, jotka ovat löytäneet
sivuni ja palaavatkin uudestaan niitä lukemaan!! Pysykää linjoilla, muutakin
mielenkiintoista on tulossa!!! Parasta
blogin pidossa on ollut, kun on kehitellyt hyvän ohjeen, jonka sitten lukijakin
on hyväksi kokeillut. Kun moniallergisen elämä ruoan puolesta kun on "ainaista
kieltäytymistä" ja stressaavaakin "ainesosien tarkistamista" ja
ainakin kodin ulkopuolella usein ruokanautinnot ja leivoshetket on joko täysin poissuljettuja tai ne menee
tyyliin "riisikakut tai Semperin kolakakor:it mukana kassissa",
haluan edesauttaa, että edes kotona voisi syödä
maukasta ja vaihtelevampaa ruokaa.
Tiedän, että
blogitarjonta on niin valtava tänä päivänä,
että jos ei ole hyviä "hakuvälineitä" (vielä ei ole paljoa
tietoa/taitoa ko.asiata) ja aktiivinen myös
muissa "social network":eissä
(tähän on tulossa parannusta kurssin aikana) on aika vaikeaa
tulla löydetyksi. Myos "dieettiruoat"
on aihepiiri, joka koskettaa/kiinostaa pienempää piiriä.
Vaikka "Nikka's Bar" ei ole pelkästään ruokablogi, "vaihtoehtoruoka" on siinä kuitenkin pääosassa.
Ja
väliin ne vaihtoehtokokeilut
menee ihan täysin "päin prinkkalaa"....kerron pari esimerkkiä: Jokin aika sitten näin ihailemassani Cannelle&Vanille-blogissa videon,
jossa tehtiin mahtavia gluteenittomia quinoascones:ja. Kaikki näytti niin houkuttelevalta, että päätin
kokeilla niiden tekoa ilman kananmunaa.
Mutta, ensin ongelmana oli löytää "kuivattuja karpaloita", joita etsin monen
paivan ajan joka puolelta ja kun ei löytynyt,
päätin tehdä "scones":it ilman. Tehdessäni taikinaa, huomasin, että mulla ei ole sconesin tekon tarvittavaa
"muottia" ja hätäpäissä kokeilin käyttää lasia, joka oli paitsi liian laakea tuohon takoitukseen, myos liian taikinaan tarttuva ja niinpa valmistamani sconesit olivat..........todella matalia!
Muuten maku oli kyllä niin hyvä, että tulen kokeilemaan
uudestaan...paremmalla onnella!
Toinen
kokeilu, jossa ei myöskään mennyt "kuin Strömsössä", liittyy todella mielenkiintoiseen
vegaanileivontakirjaan, jonka löysin kerran Akateemisesta Suomen visiitillä ja toinen toistaan huokuttelevammasta kuvista innostuneena päätin, että kokeilen reseptit, jotka pystyn jollain tavalla tekemään tai muuntelemaan.
Ongelmaksi nousi,
että kaikissa ohjeissa käytetään jauhoseosta, jossa on ksantaanikumia. Ko. ainetta ei täältä löydy edes luontaistuotekaupasta....eikä kaikista apteekeistakaan. Siitä huolimatta, päätin
kokeilla ihanan näköistä "karpalo-appelsiinimaustekaukkua" (olin vihdoin
löytänyt eräästä etnisestä kaupasta niitä kuivattuja
karpaloitakin!).
En tiedä, mikä meni vikaan, mutta tuloksena oli....erittäin ....hmmmm......"tiivis" kakku, joka oli
seuraavana päivänä kuin tiiliskivi ja tämä hieman laimensi intoani kokeilla kirjan muita reseptejä ennekuin saisin haltuuni tarvittavat ainekset. Nyt olen onneksi löytänyt yhden apteekin, josta voin tilata tuota "ksantaanikumia"
ja "guarkumia", joten tulossa on jälleen kokeiluja tuosta kirjasta,
toivottavasti paremmalla...;-D. Nyt olen metsästämässä
sitten "psylliym":ia, jota Suomessa käytetään paljon leivonnassa, mutta tähän mennessä tuloksena on ollut vain "ei oota". No, en kyllä löytänyt Ogran:in kuuluisaa "No egg"-korvikettakaan, jota olisin halunnut kokeilla, joten
sekin laittetaan "puutelistaan" seuraavalle Suomen käynnille ja välillä mennään niillä tarvikkeilla, joita löydetään.
Olipa paljon hyvää asiaa. Jospa itsekin joskus ehtisi ja jaksaisi paneutua bloginsa virittämiseen... :D Osaatkohan sanoa, onko ruoka-aineiden lähettäminen postissa kuinka vaikeaa Euroopan sisällä? Tai edes sallittua?
VastaaPoistaVoi kiitos kommentista!! Ajattelin, etta "uskaltaisinkohan" jakaa naita mietteita, mutta paatin kuitenkin kirjoittaa naista hankaluuksistakin/kommelluksistakin mita ainakin aloittelevalle bloggarille tai keittiossa "haarailevalle" sattuu...;-). Toivon mukaan tassa kehittyy! Euroopan sisalla on sallittua lahettaa ruoka-aineita (ainakin kuivia) postissa, sitten voi olla maakohtaisia saantoja esim. kasittaakseni Englannissa taitaa olla tiukemmat saannot. Huomasitko, etta sain tehtya sen "muropohjaisen"piirakan myos kasvisoljylla! Nimittain jokaisessa kasvismargariinissa,jonka olen tahan mennessa kontrolloinut on ainakin soijalesitiinia...
VastaaPoistaTuota lähettämistä kyselin, kun käväisi mielessä, että tuskin esim. psylliumin lähetyskulut ihan hirveiksi nousisivat ja no-egg pakettikin on aika köykäinen.
VastaaPoistaBongasin kyllä ja kiitos siitä. Ohje odottaa jo tulostettuna keittiössä tulevaa viikonloppua. ;)
Itsekin ihastuin tahan viimeisimpaan versioon ja aion tehda uudestaan kasvisoljylla tana viikonloppuna....Rigonin paarynahillotaytteella talla kertaa. Nuo postikulut on yllattavan korkeita Euroopassa, mutta psyllium ei taida paljoa painaa. Olisi hienoa saada kokeilla kylla molempia! Korvaisin kylla kaikki kulut....;-). Jos mahdollista, niin lahetatko mulle meilia? Kiitos jo kauunista ajatuksesta!
VastaaPoista