perjantai 7. helmikuuta 2014

Leivitetyt porsaan ulkofileleikkeet valkoviinillä höystettynä - Viikonlopun "kaiketon"menù jatkuu....

"Scaloppinit" valkoviinillä ja persiljalla höystettynä on tyyppillinen milanolaista alkuperää oleva pääruoka. Kuten jokaisella rakkaalla ruokalajilla, tästäkin annoksesta on olemassa monta variaatiota. Tunnetuimmat ovat "al limone" tai "all'arancia" eli sitruunan tai appelsiinin kuorella/mehulla maustetut tai "al Marsala" eli marsalaviinillä tahi "all'aceto balsamico" eli balsamiviinietikalla maustetut, mutta olivat nämä leikkeet höystetty millä tahansa tavalla, niiden valmistustapa on aina sama ja ne ovat paitsi nopeita valmistaa, myös herkullisen makuisia. Leikkeet valmistetaan tavallisemmin vasikanlihasta ja harvemmin porsaasta, kuten minun tarjoama versioni tässä eli, "per secondo", olkaa hyvä, leivitetyt porsaanleikkeet valkoviinillä höystettynä. Tässä ohje:



Porsaan ulkofileleikkeet valkoviinissä   (Scaloppine al vino bianco) 
 (maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön)

Ainekset (näistä tulee 4 leikettä):
4 ohutta porsaan ulkofileleikettä
n. 3 rkl oliiviöljyä (tai halutessasi n. 30 gr paistamiseen sopivaa maidotonta kasvismargariinia)
riisijauhoa leikkeleiden jauhottamiseen (Maizena käy myös) ja kastikkeen saostamiseen
50 ml kuivaa valkoviiniä
1 puristetun sitruunan mehu
hieman vettä
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan
persiljaa maun mukaan

Valmistus:
Valmistele ensin liha. Laita leikkeet yksitellen leivinpaperin väliin ja nuiji lihanuijaa käyttäen ohuemmaksi.
Jauhota leikkeet huolellisesti. Huom! Käytä seulaa jauhojen kanssa paakkujen estämiseksi.
Ota esiin laakea pannu ja lisää siihen oliiviöljyä (tai paistamiseen sopivaa margariinia). Anna öljyn kuumentua tarpeeksi, lisää lihapalat pannuun ja kypsennä niitä kohtalaisella lämmollä molemmin puolin parin minuutin ajan, niin että ne ruskistuvat hieman.
Ota lihaleikkeet pois pannulta sivuun lautaselle ja pidä ne lämpiminä.
Lisää pannulle valkoviini, nosta lämpöä korkeammalle ja sekoita viini hyvin pannulle leikkeiden ruskistamisesta jääneen "pohjan" kanssa. Laske lämpöä ja lisää suolaa ja pippuria.
Lisää puritettu sitruunan mehu ja anna nesteen keittyä kokoon noin minuutin ajan. Lisää vähän riisijauhoa tai maizenaa veteen, sekoita hyvin ja kaada seos pannulle liemen saostamiseksi. Sekoita hyvin kokkareiden välttämiseksi.
Lisää porsaan leikkeet kastikkeen joukkoon ja kääntele niitä hieman ja anna kypsymisen täydentyä muutaman minuutin ajan. Halutessasi voi lisätä kastikkeen joukkoon hieman persiljaa. Tarkista maku.
Aseta lihapalat tarjoilulautaselle ja valuta kastike niiden päälle. Voit tarjota leikkeet kasviksien tai vaikka perunamuusin kanssa. Mulla oli taas lounaalla kiire, joten näihin kuviin jäi lisukkeet todella vähiin...;-D


Porsaan ulkofileleikkeet  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti