"Scaloppinit" valkoviinillä ja persiljalla höystettynä on tyyppillinen milanolaista
alkuperää oleva pääruoka. Kuten jokaisella
rakkaalla ruokalajilla, tästäkin annoksesta on olemassa monta variaatiota.
Tunnetuimmat ovat "al limone"
tai "all'arancia" eli
sitruunan tai appelsiinin kuorella/mehulla maustetut tai "al Marsala" eli marsalaviinillä tahi "all'aceto balsamico" eli
balsamiviinietikalla maustetut, mutta olivat nämä leikkeet höystetty millä tahansa tavalla, niiden valmistustapa
on aina sama ja ne ovat paitsi nopeita valmistaa, myös herkullisen makuisia. Leikkeet
valmistetaan tavallisemmin vasikanlihasta ja harvemmin porsaasta, kuten minun tarjoama
versioni tässä eli, "per secondo", olkaa hyvä, leivitetyt porsaanleikkeet valkoviinillä höystettynä. Tässä ohje:
Porsaan ulkofileleikkeet valkoviinissä (Scaloppine al vino bianco)
Porsaan ulkofileleikkeet valkoviinissä (Scaloppine al vino bianco)
(maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön)
4 ohutta porsaan ulkofileleikettä
n. 3 rkl oliiviöljyä (tai halutessasi n. 30 gr paistamiseen
sopivaa maidotonta kasvismargariinia)
riisijauhoa leikkeleiden jauhottamiseen (Maizena käy myös) ja kastikkeen saostamiseen
50 ml kuivaa valkoviiniä
1 puristetun sitruunan mehu
hieman vettä
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan
persiljaa maun mukaan
Valmistus:
Valmistele ensin liha. Laita leikkeet yksitellen leivinpaperin väliin ja nuiji
lihanuijaa käyttäen ohuemmaksi.
Jauhota leikkeet huolellisesti. Huom!
Käytä seulaa jauhojen kanssa paakkujen estämiseksi.
Ota esiin laakea pannu ja lisää siihen oliiviöljyä (tai
paistamiseen sopivaa margariinia). Anna öljyn kuumentua tarpeeksi,
lisää lihapalat pannuun ja kypsennä niitä kohtalaisella lämmollä molemmin puolin parin minuutin ajan,
niin että ne ruskistuvat hieman.
Ota lihaleikkeet pois pannulta sivuun lautaselle ja pidä ne lämpiminä.
Lisää pannulle valkoviini, nosta lämpöä korkeammalle ja sekoita viini hyvin pannulle leikkeiden
ruskistamisesta jääneen "pohjan" kanssa. Laske
lämpöä ja lisää
suolaa ja pippuria.
Lisää puritettu sitruunan mehu ja anna
nesteen keittyä kokoon noin minuutin ajan. Lisää vähän riisijauhoa tai maizenaa veteen, sekoita hyvin ja kaada
seos pannulle liemen saostamiseksi. Sekoita hyvin kokkareiden välttämiseksi.
Lisää porsaan leikkeet kastikkeen joukkoon ja kääntele niitä hieman ja anna kypsymisen täydentyä muutaman minuutin ajan. Halutessasi
voi lisätä kastikkeen joukkoon hieman persiljaa. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti