Maukas lihaisa makaronilaatikko on varmasti yksi suomalaisten
suositumpia ruokia. Mutta kun dieetistä
poistetaan nauhdanliha, maito ja kananmuna, voi tämänkin
simppelin, mutta niin makoisan laatikon teko mudostua hankalaksi. Äitini unohtaa aina, että naudanliha ei kuulu ruokalistalleni, niinpä hän
yleensä tekee sen ilman
maitoa ja munaa, mutta naudan jauhelihaa käyttäen. Viimeksi Suomessa käydessäni
hän kuitenkin yllätti minut broilerilla tehdyllä versiolla, joka oli niin hyvää, että
sen syömisestä " kilpailivat" niin allergiset, kuin
"normaaliruokaiset" syöjät. Tässä
teille ohje, jonka voitte laittaa uuniin kypsymään vaikka reippaan ulkoilulenkin ajaksi ja palatessanne
teitä odottaa uunissa muhevaksi
kypsynyt lämmittävä
ja täyttävä laatikko.
Broilerimakaronilaatikko Marja-Leenan malliin (maidoton, munaton,
gluteeniton, pähkinätön)
Ainekset yhteen isoon vuokaan,
n. 4-6 hengelle (Huom!
Kaikki määrät eivät
ole tarkkoja, koska äitini
kokkaa lähes
kaiken "silmämitalla"...;-D) :
gluteenitonta
pastaa 500 gr. (esim. Semper:in fusilli-tai pennepasta)
1
kanaliemikuutio esim. Knorr
1/2
sipulia tai 1 pieni sipuli
n.
3 rkl oliiviöljyä tai muuta kasvisöljyä
1
pakkaus broilerjauhelihaa tai maustamattomia broilerisuikaleita
sitruunapippuria
suolaa
maun mukaan
kauramaitoa (tai halutessasi muuta kasvismaitoa)
1
rkl Maizenaa
rouhittua
mustapippuria maun mukaan
vaihtoehtoisesti maidotonta margariinia esim. Keiju
Valmistus:
Ruskista
broileri ja sipuli, mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Jos käytät suikaleita, pienennä niitä kypsennyksen aikana.
Keitä makaronit väljässä, kanaliemikuutiolla
maustetussa vedessä ohjeen mukaan, mutta noin minuutin vähemmän pakkauksessa ilmoitettua keitinaikaa.
Kumoa siivilään, mutta älä heitä kaikkea keitinvettä vielä kokonaan pois, vaan säästä osa siitä
"munamaitoa" korvaamaan.
Kaada keitinveden joukkoon kauramaitoa ja lisää rkl Maizenaa ja
hieman mustapippuria. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa/pippuria tarvittaessa.
Sekoita suuressa kulhossa valutetut makaronit ja paistettu broileri ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Lisää nestettä pasta-broileriseokseen niin
paljon, että se
peittää sen. Halutessasi voi lisätä päälle muutaman nokareen maidotonta margariinia
esim. Keijua.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200° noin 45 min., tai vaihtoehtoisesti ensin
alatasolla ja lopuksi ylätasolla. Laatikko on valmis, kun
neste on hyytynyt ja laatikon pinta on rapea ja saanut paistuessa kauniin värin.
Tämä on todellista lohturuokaa!!!
Broilerimakaronilaatikko - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti