torstai 12. joulukuuta 2013

Sarjassa Nikan Nopeat....MAKARONILAATIKKO uudessa versiossa


Maukas lihaisa makaronilaatikko on varmasti yksi suomalaisten suositumpia ruokia. Mutta kun dieetistä poistetaan nauhdanliha, maito ja kananmuna, voi tämänkin simppelin, mutta niin makoisan laatikon teko mudostua hankalaksi. Äitini unohtaa aina, että naudanliha ei kuulu ruokalistalleni, niinpä hän yleensä tekee sen ilman maitoa ja munaa, mutta naudan jauhelihaa käyttäen. Viimeksi Suomessa käydessäni hän kuitenkin yllätti minut broilerilla tehdyllä versiolla, joka oli niin hyvää, että sen syömisestä " kilpailivat" niin allergiset, kuin "normaaliruokaiset" syöjät. Tässä teille ohje, jonka voitte laittaa uuniin kypsymään vaikka reippaan ulkoilulenkin ajaksi ja palatessanne teitä odottaa uunissa muhevaksi kypsynyt lämmittävä ja täyttävä laatikko.

Broilerimakaronilaatikko Marja-Leenan malliin  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)

Ainekset yhteen isoon vuokaan, n. 4-6 hengelle (Huom! Kaikki määrät eivät ole tarkkoja, koska äitini kokkaa lähes kaiken "silmämitalla"...;-D) :

gluteenitonta pastaa 500 gr. (esim. Semper:in fusilli-tai pennepasta)
1 kanaliemikuutio esim. Knorr
1/2 sipulia tai 1 pieni sipuli
n. 3 rkl oliiviöljyä tai muuta kasvisöljyä
1 pakkaus broilerjauhelihaa tai maustamattomia broilerisuikaleita
sitruunapippuria
suolaa maun mukaan
kauramaitoa (tai halutessasi muuta kasvismaitoa)
1 rkl Maizenaa
rouhittua mustapippuria maun mukaan
vaihtoehtoisesti maidotonta margariinia esim. Keiju

Valmistus:
Ruskista broileri ja sipuli, mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Jos käytät suikaleita, pienennä niitä kypsennyksen aikana.
Keitä makaronit väljässä, kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä ohjeen mukaan, mutta noin minuutin vähemmän pakkauksessa ilmoitettua keitinaikaa. Kumoa siivilään, mutta älä heitä kaikkea keitinvettä vielä kokonaan pois, vaan säästä osa siitä "munamaitoa" korvaamaan.
Kaada keitinveden joukkoon kauramaitoa ja lisää rkl Maizenaa ja hieman mustapippuria. Sekoita ja tarkista maku. Lisää suolaa/pippuria tarvittaessa.
Sekoita suuressa kulhossa valutetut makaronit ja paistettu broileri ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Lisää nestettä pasta-broileriseokseen niin paljon, että se peittää sen. Halutessasi voi lisätä päälle muutaman nokareen maidotonta margariinia esim. Keijua.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200° noin 45 min., tai vaihtoehtoisesti ensin alatasolla ja lopuksi ylätasolla. Laatikko on valmis, kun neste on hyytynyt ja laatikon pinta on rapea ja saanut paistuessa kauniin värin.
Tämä on todellista lohturuokaa!!!


Broilerimakaronilaatikko - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti