Kuten lupasin 11.12 tekemässäni
postauksessani, kokeilin eilen samaa pikkuleipäreseptiä raastetutulla appelsiinin
kuorella maustettuna ja täytyy sanoa, että maku oli todella hyvä!!!
Itse pidän paljon sitruunan
mausta, mutta jos et ole sitruunan ystävä, tässä sinulle oiva vaihtoehto, jossa
on applesiinin ihana aromi ilman sitruunan "kirpeyttä". Vaikka resepti on sama kuin sitruunapikkuleivissä, laitan se vielä tässä hieman muunnettuna:
Appelsiinin makuiset pikkuleivät (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset - n. 24 pikkukeksiä:
50 gr soijamargariinia (tai maidotonta kasvismargariinia)
50 gr tomusokeria (tai hienoa sokeria)
100 gr jauhoja tai
jauhoseosta, jossa suhde on seuraava 230 gr. riisijauhoa, 60 gr. quinoajauhoa, 50
gr. tapiocajauhoa -myös Maizena käy tapiocajauhon sijasta- ja 80 gr.
perunajauhoja.
1/2 tl ruokasoodaa (leivinjauhe käy ehkä paremmin, mutta koska
olin jo käyttänyt kookoskekseissä soodaa, jatkoin sillä )
1/2 tl vaniljasokeria
50 gr quinoahiutaleita (quinoahiutaleiden käytto ei ole välttämätön, taikinasta tulee hieman löysempi,
joten vaikeampi käsitellä ja tarvitset silloin enemmän riisijauhoa taikinaa kauliessassasi.)
n. 1 rkl soija- tai kauramaitoa
1 iso käsittelemättömän appelsiinin kuori raastettuna
Valmistus:
Vatkaa (tomu)sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi joko käsin
tai yleiskoneella.
Sekoita leivinjauhe tai ruokasooda jauhoseokseen. Käytä seulaa,
jotta seokseen ei tulisi paakkuja. Lisää quinoahiutaleet. Sekoita.
Lisää(tomu)sokerimargariinivaahtoon vaniljasokeri ja raastettu appelsiininkuori.
Lisää jauhot. Sekoita nopeasti. Lisää ruokalusikallinen kasvismaitoa. Sekoita
taikina niin, että siitä muodostuu pehmeä pallo. Mikä taikina on liian pehmeää
ja sitä on vaikea käsitellä, lisää hieman jauhoja.
Leikkaa taikinapallo 2:een osaan ja levitä se (riisi)jauhoitetulle
alustalle kaulimella. Mikäli taikina tuntuu kaulittaessa tarttuvan, ripottele
päälle hieman riisijauhoja. Leikkaa sydänmuotilla tai haluamasi muotilla
pikkuleivät ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 175° C:ssa n. 8 min.
Jäähdytä pikkuleivät ja.....nauti...;-D!!!
Appelsiinipikkuleivät - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti