Postasin viime viikolla pikkuleivistä ja
mainitsin sitruunapikkuleipien kohdalla, että resepti on kehitetty aiemmin
kokeilemistani kookoskekseistä, joista kuitenkaan en ollut ehtinyt vielä kirjoittaa...
Joku aika sitten iski aivan hirveä keksihimo....liekö
syynä ollut ennen "talven" tuloa jatkunut matalapaine, joka jatkuvan sateen tihuuttamana
harmautena sai päivänkin tuntuvan lyhentyneen yht'äkkiä oikein kunnolla....eli jotain
hyvää "lohtunapostelemista" täytyi saada ja äkkiä...;-)
Koska soijamargariini oli lähes lopussa, mutta sen
sijaan löysin täyden pussin kookoshiutaleita, ajattelin, että voisin kokeilla
tehdä pienen määrän kookoshiutaleilla maustettuja keksejä, joista olin nähnyt mielenkiintoisen
ohjeen täällä ja ajattelin
muuntaa sen itselleni sopivaksi.
Kekseistä tuli maultaan hyviä, mutta ensimmäisen
erän annoin olla liian pitkään uunissa (10 min.), joten niistä tuli aika
kuivia. Toisen pellillisen paistoaikaa lyhensin parilla minuutilla ja se oli huomattavasti
parempi ratkaisu....;-)
Näistä kekseistä mulle tuli idea, että niitä voisi
kokeilla myös sitruunan ja appelsiinin makuisina, jättäen kookoshiutaleet pois. Viimeviikkoisissa sitruunapikkuleivissä en käyttänyt enää kaurajauhoa, koska mun pitää sitä taas
uudestaan toistaiseksi välttää...8-(, joten kaurajauhojen tilalta kehitin tuon
"jauhoseoksen", jonka olen havainnut todella hyväksi vehnäjauhon
korvikkeeksi kaikissa viimeaikaisesisaa leipomuksissani! Sen lisäksi kokeilin toumsokeria
heinon sokerin sijasta.
Kun nyt olen kokeillut tuota sitruunalla maustamista saaden todella hyvän lopputuloksen, aion vielä kokeilla appelsiinilla ja limellä maustamista. Täytyy ostaa käsittelemättömiä hedelmiä ja valmistaa uudet erät....;-)
Mutta tässä nyt tämä kokeilu ohjeineen, jos teillä sattuu olemaan samoja tarvikkeita kaapissa ja keksihimo iskee yllättäen, sillä nämä keksit valmistuvat todella nopeasti:
Kun nyt olen kokeillut tuota sitruunalla maustamista saaden todella hyvän lopputuloksen, aion vielä kokeilla appelsiinilla ja limellä maustamista. Täytyy ostaa käsittelemättömiä hedelmiä ja valmistaa uudet erät....;-)
Mutta tässä nyt tämä kokeilu ohjeineen, jos teillä sattuu olemaan samoja tarvikkeita kaapissa ja keksihimo iskee yllättäen, sillä nämä keksit valmistuvat todella nopeasti:
Kookoskeksit (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset - n. 24 pikkukeksiä:
50 gr soijamargariinia
(tai maidotonta kasvismargariinia)
50 gr hienoa
sokeria (voit vaihtoehtoisesti käyttää tomusokeria)
reilu 100 gr jauhoja (laitoin ainakin 50 gr riisijauhoja ja 50 gr puhdas täysjyväkaurajauhoja. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää
sitruunapikkuleipien ohjeessa käyttämääni jauhoseosta .)
1/2 tl ruokasoodaa ( leivinjauhe käy ehkä paremmin,
mutta multa ei sitä löytynyt kaapista )
1/2-1 tl vaniljasokeria
50 gr
kookoshiutaleita
n. 1 rkl soija- tai kaura- tai riisimaitoa
Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi
joko käsin tai yleiskoneella.
Sekoita leivinjauhe tai ruokasooda jauhoseokseen. Käytä
seulaa, jotta seokseen ei tulisi paakkuja.
Lisaää kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja ruokalusikallinen
kasvismaito. Sekoita taikina niin, että siitä muodostuu pehmeä pallo. Mikäli taikina on liian pehmeää ja sitä on vaikea käsitellä,
lisää hieman jauhoja.
Leikkaa taikinapallo 3:een osaan ja pyöritä niistä
jauhoitetun alustan päällä tankoja, joista leikkaat parin sentin mittaisia
paloja. Siirrä palaset leivinpaperin päälle ja paina niitä kevyesti haarukalla.
Näin saat aikaan myös kuvion, samalla kun keksi saa muotonsa.
Paista 175° C:ssa n. 7-8 min. Jäähdytä kookoskeksit ritilän päällä ja
nauti!
Kookoskeksit - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti