tiistai 17. joulukuuta 2013

Nikan nopeat - Paprikalta tuoksuvaa pennepastaa broilerin ja soijakerman kera

Kun lounaaksi tekee mieltä jotain täyttävämpää, mutta nopeasti valmistuvaa, ja joka ajaisi samalla sekä "primo:n&secondo:n" eli alku- ja pääruoan vaatimukset, paprikajauheella maustettu pennepasta broilerin ja soijakerman kera "astuu kehiin". Se kun valmistuu samassa ajassa kuin pastavesi kiehuu ja pasta kypsyy. Tänäänkin olimme lounaan ääressä parissakymmenessä minuutissa.
Tämänkin reseptin sopivuus on kokeiltu ja suosio taattu nirsoimmallekin syöjälle eli yleensä se on ruokaisempi pasta, jonka mausta pidetään ja ehdottomasti yksi mun suosikkilounaista...;-).

Paprikan tuoksuinen broilerikermapasta  (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)
Ainekset 2:lle hengelle:
1/4 -1/2 salottisipulia tai tavallista keltasipulia 
2-3 ohutta broilerin rintaleikesiivua (nälän suuruudesta riippuen) tai n. puoli pakkausta maustamattomia broilerin suikaleita
n. 2-3 rkl oliiviöljyä
2/3  tlk ALPRO soija ruokakermaa (kooltaan 250 ml, jää noin 1/3 jäljelle) )
paprikajauhetta maun mukaan
inkiväärijauhetta maun mukaan
rouhittua mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
(ripaus kuivattua rosmariinia)
penne pastaa
Joa haluat vähän "tulisemman" version, voit lisätä mukaan myös hiukkasen jauhettua peperoncino:a.
Valmistus:
Laita pastavesi kiehumaan. Pilko sipuli ohueksi, pieneksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota sitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Leikkaa keittiösaksilla broilerisiivut ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne sipulisilpun joukkoon nostaen lämpöa siten, että broilerinsiivut kypsyessään saavat myos väriä pintaansa.
Laske lämpötilaa ja lisää makusi mukaan (ainakin 1/2 tl tai enemmän) paprikajauhetta ja inkiväärijauhetta (hieman vähemmän). Sekoita seosta hyvin. Mikäli seos vaikuttaa liiaan kuivalta, voit  lisätä vähän vettä (n. 1/2 dl) joukkoon.
Lisää suolaa maun mukaan. Sekoita ja lisää ripaus rouhittua mustapippuria ja halutessasi myös ripaus kuivattua rosmariinia.
Tässä vaiheessa pastaveden pitäisi jo olla kiehumispisteessä, joten keitä pasta väljässä, suolatussa vedessä. (Itse käytän maissipastaa, mutta mikä tahansa pasta käy.). Oikea vesi-suola-pastasuhde on seuraava: jokaiselle 100 gr:lle pastaa, 1 lt vettä ja 10 gr. suolaa.
Lisää soijakerma ja sekoita se hyvin broilerisuikaleiden kanssa. Paprikajauhetta pitäisi olla sen verran, että myös soijakerma saa siitä  hempeän värin. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min. ajan, välillä kastiketta käännellen, jotta maut sekoittuvat hyvin toisiinsa. Alä anna kastikeen kiehua! Tarkista maku. Lisää tarvittaessa paprikajauhetta ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen kanssa ja lisää päälle halutessasi paprikajauhetta ja tarjoile.

Pastaa paprikantuoksuisen boilerikermakastikkeen kera (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)

Buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti