Kun
lounaaksi tekee mieltä jotain täyttävämpää, mutta nopeasti valmistuvaa, ja joka
ajaisi samalla sekä "primo:n&secondo:n" eli alku- ja pääruoan
vaatimukset, paprikajauheella maustettu pennepasta broilerin ja
soijakerman kera "astuu kehiin". Se kun valmistuu samassa
ajassa kuin pastavesi kiehuu ja pasta kypsyy. Tänäänkin olimme lounaan ääressä parissakymmenessä minuutissa.
Tämänkin reseptin sopivuus on
kokeiltu ja suosio taattu nirsoimmallekin syöjälle eli yleensä se on
ruokaisempi pasta, jonka mausta pidetään ja ehdottomasti yksi mun suosikkilounaista...;-).
Paprikan
tuoksuinen broilerikermapasta (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön)
Ainekset 2:lle hengelle:
1/4 -1/2 salottisipulia tai tavallista keltasipulia
2-3 ohutta broilerin rintaleikesiivua (nälän suuruudesta riippuen) tai n. puoli
pakkausta maustamattomia broilerin suikaleita
n. 2-3 rkl oliiviöljyä
2/3 tlk ALPRO
soija ruokakermaa (kooltaan 250 ml, jää noin 1/3 jäljelle) )
paprikajauhetta maun mukaan
inkiväärijauhetta maun mukaan
rouhittua mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
(ripaus kuivattua
rosmariinia)
penne pastaa
Joa
haluat vähän "tulisemman"
version, voit lisätä mukaan myös hiukkasen
jauhettua peperoncino:a.
Valmistus:
Laita pastavesi kiehumaan. Pilko
sipuli ohueksi, pieneksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää
sipulisilppu ja kuullota sitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Leikkaa keittiösaksilla broilerisiivut
ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne sipulisilpun joukkoon nostaen lämpöa siten, että
broilerinsiivut kypsyessään saavat myos väriä pintaansa.
Laske lämpötilaa ja lisää makusi
mukaan (ainakin 1/2 tl tai enemmän) paprikajauhetta ja inkiväärijauhetta
(hieman vähemmän). Sekoita seosta hyvin. Mikäli seos vaikuttaa liiaan kuivalta,
voit lisätä vähän vettä (n. 1/2 dl)
joukkoon.
Lisää suolaa maun mukaan. Sekoita
ja lisää ripaus rouhittua mustapippuria ja halutessasi myös ripaus kuivattua rosmariinia.
Tässä vaiheessa pastaveden pitäisi
jo olla kiehumispisteessä, joten keitä pasta väljässä, suolatussa vedessä.
(Itse käytän maissipastaa, mutta mikä tahansa pasta käy.). Oikea vesi-suola-pastasuhde on seuraava: jokaiselle
100 gr:lle pastaa, 1 lt vettä
ja 10 gr. suolaa.
Lisää soijakerma ja sekoita se
hyvin broilerisuikaleiden kanssa. Paprikajauhetta pitäisi olla sen verran, että
myös soijakerma saa siitä hempeän värin.
Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min. ajan, välillä kastiketta käännellen, jotta
maut sekoittuvat hyvin toisiinsa. Alä anna kastikeen kiehua! Tarkista maku. Lisää
tarvittaessa paprikajauhetta ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen
kanssa ja lisää päälle halutessasi paprikajauhetta ja tarjoile.
Pastaa paprikantuoksuisen boilerikermakastikkeen kera (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti