keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kaikettomat, raikkaat sitruunapikkuleivät lämmittävän iltapäiväteen seuraksi

Pipareiden onnistuneisuudesta innostuneneena, päätin saman tien kehitellä eteenpäin joku aika sitten muuntelemaani ja kokeilemaani kookoskeksi-ohjetta (Huom. En ole vielä postannut tätä reseptiä).
Tässä ohjeessa kokeilin hienon sokerin sijasta tomusokeria, sillä näen sitä käytettävän usein amerikkalaisissa resepteissä ja halusin nähd, miten se poikkeaa normaalista hienosta sokerista. Lisäksi yksittäisten jauhojen tilalta käytin jo pipareihin tyostämääni  ja toimivaksi havaitsemaani jauhoseosta. Mielestäni lopputulos oli tälläkin kertaa onnistunut (aina ei todellakaan mene kokeilut ollenkaan putkeen...8-o), joten jaan sen heti teille kokeilua varten, mikäli joulunalus teilläkin herättää halut leipomiseen. Sitruunan lisäksi aion kokeilla ensi kerralla myös appelsiininkuorta. Nämä pikkuleivät valmistuvat todella yhdessä hujauksessa!! 


Raikkaat sitruunapikkuleivät    (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset - n. 24 pikkukeksiä:
50 gr  soijamargariinia (tai maidotonta kasvismargariinia)
50 gr  tomusokeria (tai hienoa sokeria)
100 gr jauhoja tai jauhoseosta, jossa suhde on seuraava 230 gr. riisijauhoa, 60 gr. quinoajauhoa, 50 gr. tapiocajauhoa -myös Maizena käy tapiocajauhon sijasta- ja 80 gr. perunajauhoja.
1/2 tl ruokasoodaa (leivinjauhe käy ehkä paremmin, mutta koska olin jo käyttänyt kookoskekseissä soodaa, jatkoin sillä )
1/2 tl vaniljasokeria
50 gr quinoahiutaleita
n. 1 rkl soija- tai kauramaitoa
2 käsittelemättömän sitruunan kuori raastettuna (voit myös kokeilla sitruuna-aromia, sitruunan tilalta)
Valmistus:
Vatkaa (tomu)sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi joko käsin tai yleiskoneella.
Sekoita leivinjauhe tai ruokasooda jauhoseokseen. Käytä seulaa, jotta seokseen ei tulisi paakkuja. Lisää quinoahiutaleet. Sekoita.
Lisää(tomu)sokerimargariinivaahtoon vaniljasokeri ja raastettu sitruunankuori. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti. Lisää ruokalusikallinen kasvismaitoa. Sekoita taikina niin, että siitä muodostuu pehmeä pallo. Mikä taikina on liian pehmeää ja sitä on vaikea käsitellä, lisää hieman jauhoja.
Leikkaa taikinapallo 2:een osaan ja levitä se (riisi)jauhoitetulle alustalle kaulimella. Mikäli taikina tuntuu kaulittaessa tarttuvan, ripottele päälle hieman riisijauhoja. Leikkaa sydänmuotilla tai haluamasi muotilla pikkuleivät ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 175° C:ssa n. 8 min.  Jäähdytä pikkuleivät ja nauti kuuman teen kanssa!!!
                                    Sitruunapikkuleivät - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti