Pipareiden onnistuneisuudesta
innostuneneena, päätin saman tien kehitellä eteenpäin joku aika sitten muuntelemaani
ja kokeilemaani kookoskeksi-ohjetta (Huom. En ole vielä postannut tätä reseptiä).
Tässä ohjeessa kokeilin hienon
sokerin sijasta tomusokeria, sillä näen sitä käytettävän usein amerikkalaisissa
resepteissä ja halusin nähd, miten se
poikkeaa normaalista hienosta sokerista. Lisäksi yksittäisten jauhojen tilalta
käytin jo pipareihin tyostämääni ja
toimivaksi havaitsemaani jauhoseosta. Mielestäni lopputulos oli tälläkin kertaa
onnistunut (aina ei todellakaan mene kokeilut ollenkaan putkeen...8-o), joten
jaan sen heti teille kokeilua varten, mikäli joulunalus teilläkin herättää
halut leipomiseen. Sitruunan lisäksi aion kokeilla ensi kerralla myös appelsiininkuorta.
Nämä pikkuleivät valmistuvat todella yhdessä hujauksessa!!
Raikkaat sitruunapikkuleivät (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Raikkaat sitruunapikkuleivät (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Ainekset - n. 24 pikkukeksiä:
50 gr soijamargariinia (tai
maidotonta kasvismargariinia)
50 gr tomusokeria (tai hienoa
sokeria)
100 gr jauhoja tai jauhoseosta, jossa suhde on seuraava 230
gr. riisijauhoa, 60 gr. quinoajauhoa, 50 gr. tapiocajauhoa -myös Maizena käy
tapiocajauhon sijasta- ja 80 gr. perunajauhoja.
1/2 tl ruokasoodaa (leivinjauhe
käy ehkä paremmin, mutta koska olin jo käyttänyt kookoskekseissä soodaa,
jatkoin sillä )
1/2 tl vaniljasokeria
50 gr quinoahiutaleita
n. 1 rkl soija- tai kauramaitoa
2 käsittelemättömän sitruunan kuori raastettuna (voit myös kokeilla sitruuna-aromia, sitruunan tilalta)
Valmistus:
Vatkaa (tomu)sokeri ja margariini kuohkeaksi vaahdoksi joko käsin
tai yleiskoneella.
Sekoita leivinjauhe tai ruokasooda jauhoseokseen. Käytä seulaa,
jotta seokseen ei tulisi paakkuja. Lisää quinoahiutaleet. Sekoita.
Lisää(tomu)sokerimargariinivaahtoon vaniljasokeri ja raastettu
sitruunankuori. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti. Lisää ruokalusikallinen kasvismaitoa.
Sekoita taikina niin, että siitä muodostuu pehmeä pallo. Mikä taikina on liian
pehmeää ja sitä on vaikea käsitellä, lisää hieman jauhoja.
Leikkaa taikinapallo 2:een osaan ja levitä se (riisi)jauhoitetulle
alustalle kaulimella. Mikäli taikina tuntuu kaulittaessa tarttuvan, ripottele päälle
hieman riisijauhoja. Leikkaa sydänmuotilla tai haluamasi muotilla pikkuleivät ja
siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Paista 175° C:ssa n. 8 min. Jäähdytä pikkuleivät ja nauti kuuman teen
kanssa!!!
Sitruunapikkuleivät -
maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti