lauantai 7. helmikuuta 2015

"Risotto giallo saltato" eli pannulla paistettu "Sahramirisottokakkunen"

Eilen postasin kotikaupunkini tuoksuvasta keltaisesta nimikkorisotosta ja tänään käytetään hyväksi eilen mahdollisesti ylijäänyt risotto. Tämä risotto on kyllä niin hyvää, ettei ainakaan meillä sitä jää koskaan jäljelle kattilaan, niinpä teenkin aina tarkoituksellisesti isomman määrän kun on syöjiä paikalla, koska sahramirisotto on seuraavana päivänä monenkin italialaisen mielestä vieläkin parempaa!
Yksi tyypillinen tapa käyttää mahdolliset "risottojämät" on paistaa risotto pannulla, ns. "riso al salto" tai "risotto saltato" eli sanamukaisesti käännettynä ns. "hypytetty tai hyppätetty risotto". Risotosta muotoillaan pannulla ohut kakkunen, jonka annetaan paistua hartaan hitaasti, matalalla lämmöllä, niin että siihen muodostuu rapea kuori. Toimenpide suoritetaan molemmin puolin ja valmis sahramirisottokakkunen voidaan syödä ihan sellaisenaan tai muun ruoan lisukkeena. On muuten todella hyvää ja kelpaa taatusti kaikkein rantuimmallekin  syöjälle...;-).


Sahramirisottokakkunen eli  "Riso al salto" risotto saltato
(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan)
Ainekset:
jääkaappikylmää sahramirisottoa
1-3 rkl hyvälaatuista neitsytoliiviöljyä
suolaa tarpeen mukaan
pippuria tarpeen mukaan

Valmistus:
Laita liedelle kuumuumaan haluamasi kokoinen pannu. Lisää pannulle hieman hyvälaatuista neitsytoliiviöljyä, kuumenna ja lisää pannulle haluamasi määrä sahramisottoa.
Muotoile pannulle risotosta pyöreä "kakkunen", joka ei ole liian korkea.
Kun olet saanut kakkusen muotoiltua, laske lämpö matalalle ja anna kypsyä rauhassa koosta riippuen n.10-15 min.
Käännä risottokakkunen sopivankokoista lautasta apuna käyttäen, mikäli pannu vaikuttaa liian "kuivalta", lisää tarvittaessa vähän öljyä pannulle, liu'uta kakkunen takaisin pannuun lautaselta ja paista toinen puoli edellä mainitulla tavalla.
Käännä valmis risottokakkunen ja siirrä tarjoilulautasalle. Lisää halutessasi hieman suolaa & pippuria ja tarjoile!
Tässä yksi linkki risottokakkusen paistamisesta/kääntämisestä (Huom. Koska pidän todella rapeasta pinnasta, käytän sen verran vähäöljyä, ettei minulla ole koskaan käännettäessä valunut  ylimääräistä öljyä, kuten kokilla tässä videossa.)




"Sahramirisottokakkunen"  - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan

Tässä yksi linkki risottokakkusen paistamisesta/kääntämisestä (Huom. Koska pidän todella rapeasta pinnasta, käytän sen verran vähän oljyä, ettei minulla ole koskaan käännettäessä valunut  ylimääräistä oljyä, kuten kokilla tässä videossa.):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti