Eilen postasin kotikaupunkini tuoksuvasta keltaisesta nimikkorisotosta
ja tänään käytetään hyväksi eilen mahdollisesti ylijäänyt risotto. Tämä risotto on kyllä niin hyvää, ettei ainakaan
meillä sitä jää koskaan
jäljelle kattilaan, niinpä teenkin
aina tarkoituksellisesti isomman määrän kun on syöjiä paikalla, koska sahramirisotto
on seuraavana päivänä monenkin italialaisen mielestä vieläkin
parempaa!
Yksi tyypillinen tapa käyttää mahdolliset
"risottojämät" on paistaa risotto pannulla, ns. "riso al salto" tai "risotto saltato" eli sanamukaisesti
käännettynä ns. "hypytetty tai hyppätetty risotto". Risotosta muotoillaan pannulla ohut
kakkunen, jonka annetaan paistua hartaan hitaasti, matalalla lämmöllä, niin että siihen muodostuu rapea
kuori. Toimenpide suoritetaan molemmin puolin ja valmis sahramirisottokakkunen
voidaan syödä ihan sellaisenaan tai muun
ruoan lisukkeena. On muuten todella hyvää ja kelpaa taatusti kaikkein rantuimmallekin syöjälle...;-).
(maidoton, munaton, gluteeniton,
pähkinätön, soijaton, vegan)
Ainekset:
jääkaappikylmää sahramirisottoa
1-3 rkl hyvälaatuista neitsytoliiviöljyä
suolaa tarpeen mukaan
pippuria tarpeen mukaan
Valmistus:
Laita liedelle kuumuumaan haluamasi kokoinen pannu. Lisää pannulle hieman hyvälaatuista neitsytoliiviöljyä, kuumenna ja lisää pannulle haluamasi määrä
sahramisottoa.
Muotoile pannulle risotosta pyöreä "kakkunen", joka ei ole liian korkea.
Kun
olet saanut kakkusen muotoiltua, laske lämpö matalalle ja
anna kypsyä rauhassa
koosta riippuen n.10-15 min.
Käännä risottokakkunen sopivankokoista lautasta apuna käyttäen,
mikäli pannu vaikuttaa liian "kuivalta", lisää tarvittaessa vähän öljyä pannulle, liu'uta kakkunen takaisin pannuun lautaselta ja paista toinen
puoli edellä mainitulla tavalla.
Käännä valmis risottokakkunen ja siirrä tarjoilulautasalle. Lisää halutessasi
hieman suolaa & pippuria ja tarjoile!
Tässä yksi linkki risottokakkusen paistamisesta/kääntämisestä (Huom. Koska pidän todella rapeasta
pinnasta, käytän sen verran vähän öljyä, ettei minulla ole koskaan käännettäessä valunut ylimääräistä öljyä, kuten kokilla tässä videossa.)
"Sahramirisottokakkunen" - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, vegan |
Tässä yksi linkki risottokakkusen paistamisesta/kääntämisestä (Huom. Koska pidän todella rapeasta
pinnasta, käytän sen verran vähän oljyä, ettei minulla ole koskaan käännettäessä valunut ylimääräistä oljyä, kuten kokilla tässä videossa.):
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti