tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiasitiistai......karnevaaliajan "Chiacchiere":t allergia- & vegaaniversiona

Muistatko vuosi sitten kun postasin kaksikin "kaiketonta" vaihtoehtoa paikallisesta karnevaaliajan herkusta?
Paitsi maukkaita, sopivat myös kivaksi vaihteluksi perinteisille suomalaisille laskiaisherkuille, joten nyt laskiastiistain kunniaksi rohkeasti kokeilemaan!

Tämän linkin alta löytyy ohje tattari-riisijauhoyhdistelmällä tehty variaatio (Jos  pidät tattarista, se antaa kivaa "rustiikkia" lisämakua leivonnaiselle!)

Tämän linkin alta löytyy taas pelkästään riisijauhoista tehty leivonnainen. Valitse makusi mukaan....molemmat ovat kokeilun arvoisia!

Lisäten yhden "helmen"  kokoelmaani, ""Aina ei mene niin kuin Strömsössä"....", vielä kerron, että sunnuntaina, suuresti  inspiroituneena yhdessä ruokalehdessä näkemästani  ohjeesta, päätin kokeilla hieman erilaisten munkkien tekemistä ja arvatkaa miten kävi....mietin niin ajatuksessani ohjeessa olevien aineiden korvaamista, että lorautin taikinaan 4 DL  kasvismaitoa, kun olisin tarvinnut sitä vain 40 ML!!! No, "kaatunutta maitoa ei saa enää takaisin kiuluun" ja uusia aineksia ei ollut tarpeeksi tarjolla, joten päätin kuitenkin kohottaa "vetkulin" taikinani (maku oli lupaava!) ja katsoa, jos sen saisi jotenkin pelastettua......tunnin päästa pursottelin kovasti kohonnutta taikinaa kuumaan öljyyn ja tuloksena oli kuvassa näkyvä munkin & tippaleivän välimaastoon jäävä leivonnainen....ei ihan hullumpi, koska tulivat kuitenkin syödyiksi, mutta ei niin "makea", että ohjeeksi  postaisin...;-)


Liukasta Laskiasta kaikille!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti