Muistatko vuosi sitten kun postasin
kaksikin "kaiketonta" vaihtoehtoa paikallisesta karnevaaliajan
herkusta?
Paitsi maukkaita, sopivat myös kivaksi
vaihteluksi perinteisille suomalaisille laskiaisherkuille, joten nyt laskiastiistain
kunniaksi rohkeasti kokeilemaan!
Tämän linkin alta löytyy ohje tattari-riisijauhoyhdistelmällä tehty variaatio (Jos pidät tattarista, se antaa kivaa "rustiikkia" lisämakua leivonnaiselle!)
Lisäten
yhden "helmen" kokoelmaani,
""Aina ei mene niin kuin Strömsössä"....", vielä kerron, että sunnuntaina, suuresti
inspiroituneena yhdessä ruokalehdessä näkemästani
ohjeesta, päätin kokeilla hieman erilaisten munkkien tekemistä ja arvatkaa miten kävi....mietin
niin ajatuksessani ohjeessa olevien aineiden korvaamista, että lorautin taikinaan 4 DL kasvismaitoa, kun olisin tarvinnut sitä vain
40 ML!!! No, "kaatunutta maitoa ei saa enää takaisin kiuluun" ja
uusia aineksia ei ollut tarpeeksi tarjolla, joten päätin kuitenkin kohottaa
"vetkulin" taikinani (maku oli
lupaava!) ja katsoa, jos sen saisi jotenkin pelastettua......tunnin päästa
pursottelin kovasti kohonnutta taikinaa kuumaan öljyyn ja tuloksena oli kuvassa näkyvä munkin &
tippaleivän välimaastoon jäävä leivonnainen....ei ihan hullumpi, koska tulivat kuitenkin
syödyiksi,
mutta ei niin "makea", että ohjeeksi
postaisin...;-)
Liukasta Laskiasta
kaikille!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti