Kokeilin pari iltaa sitten valmistaa viime postaamaani
kanareseptiä vain rintafileen leikkeistä nähdäkseni muuttuisiko maku muuttuisi
ja miten aika ohuet leikkeet käyttäytyisivät uunissa.
Tulos ei ollut yhtään hullumpaa ja tällä tavalla tehtynä
valmistu kyllä todella vaivattomasti ja nopeasti hieman erilaisempi kanaleikeruoka
koko perheelle, joten tulen tekemään toistekin!
Tosin leikkeiden kanssa voisi kokeilla mausteiden jättämistä
imeytymään lihaan joksikin aikaa ennen uuniin laittoa marinadin tapaan. Minulla
oli sen verran kiire keittiössä, etten ehtinyt kokeilemaan tätä vaihtoehtoa,
mutta aion kokeilla sitä ensi kerralla.
Koska kypsennysasika todellakin lyhenee ainakin
puolella (n. 20 min 180°:ssa riippuen
leikkeiden paksuudesta), maut eivät pääse lyhyemmässä kypsennysajassa
samalla tavalla imeytymään kuin reisi/koipipalojen kanssa. Samoin liemi ei "keräänny"
kastikeeksi samalla tavalla, joten se jää nestemäisemmäksi...maku on kylläkin
hyvä! Joten, jos todellakin pidät vain kanan/broilerin rintafileistä tehdyistä kanaruoista,
saat tällä tapaa eksoottisempaa makeansuolaista aromia ruokapöytääsi...;-).
Tässä tarkennettu ohje vain leikkeille:
Kananfileleikkeitä Zabanien tapaan (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
Ainekset (4:lle):
4 kanan/broilerin rintaleiketta (eli 1 syöjää kohden)
1 pienehko sipulia (kelta-tai salottisipulia)
n. 2 rkl oliiviöljyä
*paprikajauhetta
*inkiväärijauhetta
*sitruunapippuria
*kanelia ripaus (halutessasi voit laittaa myos
ripauksen kardemummaa)
*mustapippuria
*suolaa
kuivattuja aprikooseja n. 6-10 maun mukaan
kuivattuja luumuja n. 6-10 maun mukaan
n. 2 dl appelsiinimehua (tai
vaihtoehtoisesti sekä appelsiini-ja greippituoremehua)
(halutessasi 1 käsittelemättömän appelsiinin
kuori raastettuna)
* mikäli voit käyttää
sipulikeittoainesta, voit hieroa osan pussista sen kanapalojen pintaan ja siten
et tarvitse valmistuksessa ollenkaan näita aineksia.
Valmistus:
Laita ensin kuivattuja aprikoosit ja
luumut veteen hieman pehmenemään.
Kuori sipuli ja leikkaa ne todella pieneksi,
ohueksi sipulisilpuksi, makusi mukaan yksi tai kaksi.
Laita pannulle/laakeaan kattilaan reilu rkl öljyä ja kuullota silpulisilppu
miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa saamaan kullanruskeaa väriä. Ole tarkkana, ettei sipuli yhtään käristy tai pala! Sammuta lämpö ja siirrä pannu/kattila syrjään vähän jäähtymään.
Sekoita sillä välin toisessa kulhossa n. 1 rkl oliiviöljyä, kunnon "tujaus"
paprikajauhetta (ainkin 2 maustemitallista), inkiväärijauhetta (noin 1/2 maustemitallinen) ja
sitruunapippuria (noin 1/2 maustemitallinen ). Lisää ripaus kanelia (ja tai kardemummaa) ja pyöräytä joukkoon hieman mustapippuria. Sekoita mausteet ja lisää joukkoon vielä suolaa (n. reilu 1/2-1 tl ) ja sekoita.
Lisää joukkoon hieman jäähtynyt sipulisilppuöljyseos ja sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Lisää leikkeet yksitellen kulhoon ja hiero
mausteöljyseosta huolellisesti joka puolelle. Toista käsittely kaikille paloille.
Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä ja laita kananleikkeet uunivuokaan. Lisää palojen väliin ja ympärille valutetut
aprikoosit&luumut.
Kaada leikkeiden päälle
appelsiinimehua (tai appelsiini-ja greippituoremehun seos).
Laita vuoka
uuniin 180° C ja paista enimmäiset 10 min. Käännä leikkeet 10 min. päästä (laita timer muistuttamaan..,-D), maista lientä
ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa fileiden päälle.)
Halutessasi voit ripotella myös raastetun käsittelemättomän
appelsiininkuoren palojen päälle viimeisten 10 min. ajaksi.
(Mikäli
palaset näyttävät liian vaaleilta (ei yleensä), voit laittaa grillivastuksen päälle
aivan parin viimeisen minuutin ajaksi,
mutta ole tarkkana, etteivät leikkeet vaan kärähdä!)
Valuta kastiketta leikkeiden päälle ja nauti vaikka
riisin, salaatin tai uuniperunoiden tai perunamuusin kera!!
Kanaa Zabanien tapaan
rintaleikkeistä - (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti