Olen täällä
blogissa muutamaan otteeseen hehkuttanut, kuinka Israelissa käydessäni saan nauttia maukkaista herkuista ja
syödä itseni todella täyteen, ihan kuin joulu joka kerta olisi...;-).
Viime reissulla joulukuun alussa, tuli taas nautittua ihanista, mausteisista
herkuista ja tälläkin kertaa saapuessani minua oli
odottamassa siskoni anopin tekemä taateliherkku, jota tuli sitten syötyä koko reissun ajan pitkin päivää kahvin kanssa....;-D. Tässä suloisen
makeassa leivoksessa yhdistyy niin ihanasti taatelin ja kookoksen maku ja jos
et tietäisi, että pohjassa on käytetty riisimuroja, et sitä syödessäsi heti kyllä arvaisi! Lisäksi tämän leivoksen valmistaminen on vaivatonta, et tarvitse edes uunia!!! Soshi
käyttää pohjassa yleensä kokojyväriisimuroja, mutta vaalea riisimurokin käy.
Oma ongelmani tämä leivoksen tekemisessä on, etten ole Milanosta vielä löytänyt
minkäänlaisia riisimuroja, jotka olisivat ilman pähkinän jäämiä, mutta Suomessa on varmaan paremmat valikoimat riisimuroissakin?
Mietin, että soijatonta ruokavaliota noudattavat voisivat kokeilla kasvismargariinin korvaamista joko kookosrasvalla (tai -öljyllä) tai miedonmakuisella kasvisoöjyllä. Kunhan löydän nuo riisimurot, aion testata, minkälainen variaatio tästä leivoksesta voisi syntyä.
En tiedä, kuinkahan
monta kaloria yhdessä palassa on, varmaan tosi paljon, mutta en ole
tottunut kaloreita laskemaan ja toivon, ettei kukaan niitä laske ainakaan
jouluna!!! Sitäpaitsi, jo pieni pala tätä tuoksuvaa taateliherkkua tyynnyttää makean mielihalun!
Soshin taatelileivos (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön,
vegan)
Ainekset (n 20 x
30 cm:n kokoinen vuoka):
50 gr vegaanista
kasvismargariinia
22 palasta kivetöntä taatelia (mielellään Medjool-lajiketta, joka ei
ole liian kuiva)
1/2 kupillista hienoa sokeria
n. 2 tl vaniljasokeria
4-5 kupillista riisimuroja (joko vaalea tai tumma kokojyväriisimuroja, jos löytyy)
muutama tippa rommia (ei
välttämätön, mutta antaa ihanan aromin
leivokselle)
Leivonnaisen päälle:
kookoshiutaleita
Valmistus:
Sulat kattilassa miedolla lämmöllä kasivsmargariini,
taatelit ja hieno sokeri, koko ajan sekoittaen, kunnes taatelit ovat
pehmenneet.
Lisää joukkoon vaniljasokeri ja halutessasi muutama tippa
rommia. Sekoita
hyvin.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot. Sekoita ainekset kevyesti, hyvin keskenään.
Levitä taikina laakeaan vuokaan tasaiseksi
levyksi.
Lisää
päälle kauttaaltaan kerros kookoshiutaleita ja anna kakun jähmettyä parin tunnin
ajan huoneen lämmössä. Leikkaa haluamasi kokoisia neliön tsai suorakaiteen
muotoisia paloja, jotka voi nostella suoraan tarjoilulautaselle tai voit vaihtoehtoisesti
leikata joko neliön tai suorakaiteen muotoisia tai vinottaisia paloja ja laittaa
ne tarjolle paperisiin leivosmuotteihin.
Säilytä taatelikakku jääkapissa....se säilyy
hyvin ainakin viikon verran ja on seuraavina päivinä vielä paremman makuinen!!!
"Soshin taatelileivos" - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti