Eiliseen jäätelöpostaukseeni viitaten, tuli mieleeni myös paria viikkoa aiemmen tekemäni jäätelökokeilu, samoin ilman jäätelökonetta. Se oli vain kiireen (tai ikääntymisen...;-8) aiheuttamana, silloin tallöin vierailevan dementian vaikutuksesta, jäänyt tallettamatta, mutta onneksi on tekniikka auttamassa! Olin muistanut näpsäistä kuvan kokeilustani ja tänä aamuna "siivotessani" kännykän galleriaa se tupsahti eteeni.
Eli samalla "sekoitustekniikalla"
valmistuu maittava jäätelö tästä kermaisesta kastikkeesta. Kun tein valetiramisua, kastiketta jäi sen verran jäljelle, että päätin
kokeilla tehdä siitä pikajäätelöä. Kaadoin seoksen pakastimen kestävään astiaan
ja sekoitin seosta samalla tavalla puolen tunnin väliajoin, taisi olla kolme
kertaa sekoitusta eli yhteensä ja kaksi tuntia odottamista....ja oli tosi
herkkua!
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan....tykkäsin kovasti tuosta miedosta
sitruunan ja vaniljan aromista!
Kermainen kasvisjäätelö sitruunan & vaniljan aromilla (maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan)
Kastike oli
alunperin tarkoitettu marjaisen valetiramisun tekoon, joten halutessasi koko
ohje siihen löytyy täältä, mutta se toimii hyvin myös jäätelön muodossa.
Ainekset kermaiseen
kastikkeeseen Tiramisua varten:
300 gr
kasvismaitoa (esim. soija-, kookos-, kaura- tai riisimaitoa) . (Käytin soijamaitoa)
15 gr
riisijauhoa
6 gr Maizenaa
ripaus
kurkumaa tai sahramia
15 gr
vegaanista kasvismargariinia (Käytin soijamargariinia)
30 gr
hienoa sokeria
1/2
raastettu käsittelemättömän sitruunan kuori
100 gr
kasviskermaa (esim. soija-, kookos-, kaura- tai riisikermaa) (Käytin soijakermaa) Huom! Voit käyttää myös pelkästään kasviskermaa,
mutta silloin määrän täytyy olla 150 gr.
50 gr Silken
Tofua Huom. edellinen! Jos käytät pelkästään kasviskermaa, et tarvitse silloin tofua.
ripaus
vaniljasokeria
1-2 rkl
tomusokeria tai hieman enemmän
Valmistus:
Kastike oli
alunperin tarkoitettu marjaisen valetiramisun tekoon, joten halutessasi koko
ohje siihen löytyy täältä.
Kaada
kulhoon 50 gr kasvismaitoa. Lisää hitaasti
jauhot, maissitärkkelys ja ripaus kurkumaa tai sahramia koko ajan hyvin
sekoittaen, niin ettei seokseen muodostuisi paakkuja.
Laita
jäljellä oleva kasvismaito (250
gr) pieneen kattilaan miedolle lämmölle ja sulata sen joukkoon
kasvismargariini, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Sekoita ainekset
hyvin keskenään.
Nosta lämpöä ja annan seoksen kiehahtaa ja lisää sitten sen joukkoon ohjeen alussa
valmitettu seos maidosta&jauhoista. Laske lämpöä pienelle ja sekoita hyvin vispilällä noin 2/3 min. ajan. Sulje lämpö ja
anna kastikkeen jäähtyä.
Jos käytät
Silken Tofua ja kasviskermaa: Murskaa Silken tofu hyvin haarukalla ja sekoita se
sileäksi seokseksi kasviskerman kanssa.
Vatkaa
kasviskerma tai kasviskerma&pehmeä tofuseos tomusokerin kanssa kuohkeaksi.
Lisää tarvittaessa tomusokeria.
Yhdistä jäähtynyt kastike kuohkeaksi vatkatun
kermaseoksen kanssa sekoittaen varovasti alhaalta ylöspäin.
Kaada seos pakastimen kestävään astiaan ja sulje se kannella. Sekoita
massaa, aina puolen tunnin väliajoin kaapien
seosta huolellisesti reunoja myöten. Toista sekoitusprosessi ainakin 3 kertaa.
Jos haluat soijattoman jäätelön, käytä 150 gr kasviskermaa, niin et tarvitse Silken tofua ollenkaan.
Kermainen kasvisjäätelö sitruunan&vaniljan aromilla - maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegan) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti