tiistai 27. tammikuuta 2015

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2015 ja kuvia kuukauden "pakolliselta" tauolta...

Jo syksyllä pahentuneen ja "tehohoitoja" vaatineen astmani takia päätin vuoden 2014 lopulla vaihtaa sitä vielä enemmän pahentavan mokki-ja lasketteluvaiheen "mukavammille" lämpötiloille ja viettää vuodenvaihteen raikasta meri-ilmaa hengittäen. Lisäksi kuvittelin, että "mennessäni vastatuleen" eli laskeutuessani merelle "al mare" (kaikki täkäläisethän menevät joulupyhiksi "in montagna" eli vuorille) ei kesäistä nettitukoksen vaaraa olisi edessä ja pystyisin vihdoin käyttämään välipäivät hyödykseni ja blogin päivittämiseen uusilla kokeiluilla. Mutta, kuinkas kävikään...eipäs mulla ollut edes nettiyhteyttäkään ja jostain oudosta syystä uuden puhelimekaan nettiyhteys ei toiminut läppärissä, vaikka molemmat laitteet tunnistivat toisensa....joten, se siitä ja hyvistä suunnitelmista! Mieheni oli minua fiksumpana päättänyt, että on turha "raivota" huonosti toimivien tikku- ja laatikkosysteemien kanssa, pistetään samatien ADSL. Sopimus oli tehty ja teknikko tilattu paikalle, mutta valitettavasti hyvä suunnitelma jäi sitten toistaiseksi yritykseksi, sillä vaikka asunnossa itsessään on puhelinkytkentä, koko taloon ei ole tuotu paikallisen puhelinjätin kaapeleita (ja tämä paljastui tietysti vasta, kun teknikko tuli paikalle!) ! Ja koska aiemmin käytössä ollut "laatikkoversio" oli jo ehditty irtisanoa, olin koko mökilläoloajan täysin puhelimen nettiyhteyden varassa, joka riitti juuri postien lukemiseen suoraan puhelimesta....8-o.
Mutta tulipahan sitten siitä edestä nautittua keuhkojen pohjasta asti hyväätekevän meri-ilman hengittämistä ja reippailtua päivittäin vähintään 10 km reittejä rantaa pitkin. Tuli levättyä ja syötyä hyvin (päivällä monesti parvekeellakin!) sekä nautittua auringon säteiden luita lämmittävästä vaikutuksesta ja ihanasta merituulesta. Ja on kyllä uskomatonta, miten meri-ilmasto vaikuttaa suotuisasti astmaan talvellakin! Milanossa kärsin väliin aika vaikeastakin astmasta, mutta kun pääsen Liguriaan, voisin olla ilman lääkkeitäkin, koska astmaoireet häviävät saman tien! Pitää oikein muistuttaa itseään ottamaan peruslääkitys, jonka kyllä saan vähentää heti minimiin. Kun taas Milanoon saapuessa saan jo melkein heti hakea vahvistusta avaavista lääkkeistä ja palata isompiin annostuksiin peruslääkityksen kanssa tai jopa joutua ottamaan "tehostusta". Tällä kertaa sai sitten ottaa tehostusta oikein kunnolla, nimittäin kotiin palatessa kimppuun iski kaupungissa kuumana jylläävä influenssa ja tässä sitä on sitten podettu ja "köhitty" viikon päivät, mutta onneksi pikuhiljaa alkaa olo helpottumaan!

Tässä muutamia kuvia, osittain vielä jouluisiakin, näistä leppoisan laiskoista päivistä. Huomenna julkaisen tämän vuoden ensimmäisen ohjeen...;-). Muistakaa käydä katsomassa!






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti